morate ih poslušati

Punk nije mrtav, a to će vam dokazati bend Stidnice: Njihov cijeli album traje osam minuta


100posto
15.10.2018.14:05
Punk nije mrtav, a to će vam dokazati bend Stidnice: Njihov cijeli album traje osam minuta
Promo

sažeto

Momci iz Zagreba objavili su svoj prvi EP i u četvrtak ga promoviraju u Močvari


100posto
15.10.2018.14:05

Novi zagrebački bend Stidnice izbacili su svoj prvi EP "Zašto mucaš pišući", a koncertna promocija zakazana je za četvrtak, 18. listopada, u Močvari.

Stidnice su iskrenost bez c dijelova, odsutnost nepotrebnog i kratka pozornost. Stidnice su nakupina generičkih glazbenih najava, disleksija - Stidnice su iz Zagreba. Stidnice su ljubav i Stidnice su izbacile svoj prvi EP "Zašto mucaš pišući" koji je dostupan za besplatan download i stream na njihovom Bandcamp profilu.

Brzo, žestoko, kratko i prljavo.

Lo-fi punk na hrvatskom.

Vizuale je narisao mladi zagrebački umjetnik Glitchboy2000, dok glazbenu produkciju potpisuje Borben Dallas.

Odgovor na vječni misterij kako napuniti 30 minuta seta pjesmama od 1:06 minuta ćete moći saznati na njihovom prvom promotivnom koncertu u zagrebačkoj Močvari. Ostatak koncertnih datuma bit će uskoro objavljen na njihovim stranicama.

Kao predizvođač će nastupiti No No Instigator. Zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica s domaće underground scene poput Seven Mouldy Figs, Šlagvort na kraju, Ljeto u Bitoli. Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država među kojima su Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska i Bugarska.

Iza sebe imaju jedan EP. Pjesme su im na engleskom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom. Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja 70-ih i početka 80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak). Mračno, plesno, pomalo punky, pomalo popish.

Ulaznice su 30 kuna, a mogu se kupiti na blagajni Močvare na dan koncerta.

koncert

punk

Močvara

punk bend

Stidnice

newsletter

Prijavite se na Newsletter