Vraćaju se koncertom u Zagrebu

Psihodelični miljenici iz Čilea, Föllakzoid: 'Ovo je pozivnica da zamantrate i stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem'


100posto
07.10.2019.13:00
Psihodelični miljenici iz Čilea, Föllakzoid: 'Ovo je pozivnica da zamantrate i stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem'
Promo

100posto
07.10.2019.13:00

Čileneanski psihodelični electro/rock miljenici Föllakzoid vraćaju se Zagrebu u srijedu 9. listopada i to u Vintage Industrial na proslavu 10 godina od prvog istoimenog izdanja. U kolovozu im je izašao četvrti album naziva ‘I’ koji nosi četiri trake te ćete ih imati priliku premijerno čuti na zagrebačkom koncertu.

Ovi čileanski psihodeličari publiku vode na putovanje kroz sinestetski kiber rock s mantričnim valunzima repeticije. Njihov kraut/space rock nipošto ne može biti sveden samo na uske odrednice žanrova. Specifičan pristup psihodeliji koji njeguju podrazumijeva dugotrajnu gradaciju u kojoj i minimalna promjena izaziva moćan efekt.

Vođene improvizacijom, pjesme se nikad ne prestaju mijenjati od koncerta do koncerta te riječima gitarista Dominga Garcie Huidobra, publika i bend ih u zajedničkom senzornom iskustvu s one strane svijesti oblikuju i poboljšavaju.

Za razliku od prošlih albuma, Föllakzoid je odlučio ovaj album ne raditi u gotovo jednom ‘tejku’, već su kroz period od tri mjeseca odvojeno snimali gitare, baseve, bubanj, sytheve i vokale. Producent albuma Atom TM nije bio prisutan na snimanju, ali je dobio zadatak rearanžiranja 4 trake bez odreženih pravila i naputaka.

Čini se da je finalni produkt bio zadovoljavajuć za bend, a čini se da će biti i za slušatelja.

"Pozivamo vas da nam se pridružite u dijeljenju iskustva kroz neracionalnu, soničnu art formu i energiju. Ujedno, to je i pozivnica da zamantrate i stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim bićem. Briše sistemsku racionalizaciju koja se javlja uslijed kreative. Vodimo vas na holografsku simultanu simulaciju gdje je stvarnost ukorijenjena”, rekao je Domingo.

Karte se mogu kupiti po cijeni od 50, a na dan koncerta 70 kuna u Vintage Industrial Baru i na Entrio prodajnim mjestima.

koncert

Vintage Industrial

Föllakzoid

newsletter

Prijavite se na Newsletter