Živjeli mladenci!

Prvo kraljevsko gay vjenčanje: Kraljičin rođak vjenčao se s dugogodišnjim partnerom, na medeni mjesec dolaze u Hrvatsku?


Ines Madunić
24.09.2018.13:40
Prvo kraljevsko gay vjenčanje: Kraljičin rođak vjenčao se s dugogodišnjim partnerom, na medeni mjesec dolaze u Hrvatsku?
Instagram

sažeto

Lord Ivar Mountbatten vjenčao se preko vikenda, a bila je to povijesna ceremonija za britansku kraljevsku obitelj


Ines Madunić
24.09.2018.13:40

Rođak britanske kraljice Elizabete II, lord Ivar Mountbatten, ovog je vikenda sklopio svoj drugi brak u životu. Mountbatten je potpisao vječnu ljubav i vjernost s Jamesom Coyleom, s kojim je u vezi četiri godine. Od prve supruge rastao se prije osam godina, a prije dvije je javno priznao da je homoseksualac.

Njihovo vjenčanje prvo je gay vjenčanje u široj kraljevskoj obitelji. Ivar je kraljičin rođak u trećem koljenu i blizak s mnogima iz obitelji - kršteni je kum kćeri princa Edwarda (najmlađeg sina kraljice i princa Philipa) i vojvotkinje Sophie.

Oni, nažalost, nisu mogli doći na ceremoniju, ali upoznali su Jamesa i "obožavaju ga".

Vjenčanje se održalo u kapelici u Bridwell parku u Devonu, a mladoženje su pokazali istančan ukus - oboje su imali baršunaste sakoe, Ivar u kraljevsko plavoj, a James u smaragdno zelenoj nijansi. Fotografije možete pogledati ovdje.

Na vjenčanju je bilo njihovih najbližih 60 prijatelja i članova obitelji, a mladenci su zamolili da ne donose poklone nego da doniraju humanitarnoj udruzi koju su izabrali.

Mountbatten je bio u braku 16 godina s Penny, s kojom ima kćeri Ellu (22), Alix (20) i Luli (15), a svi su ostali u jako dobrim odnosima. Toliko dobrim da je Ivara do oltara dovela upravo bivša žena Penny.

Ona je u potpunosti prihvatila Ivara i Jamesa, često se zajedno druže i provode puno vremena s kćerima. Penny kaže da su imali predivan brak, ali da su sada oboje sretniji.

James je direktor kabinskog osoblja i odmah se vratio na posao nakon ceremonije pa će medeni mjesec malo pričekati, a novopečeni kraljevski par još se premišlja hoće li se odmarati u Hrvatskoj ili Grčkoj.

kraljevska obitelj

brak

ljubavni par

lord Ivar Mountbatten

gay vjenčanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter