Čudni životi one hit wondera

Prvo je glumila lezbijku u bendu, a onda postala zagrižena homofopkinja


Ines Madunić
21.07.2018.15:00
Prvo je glumila lezbijku u bendu, a onda postala zagrižena homofopkinja
Getty Images

sažeto

Imali su samo jedan hit, a onda su malo skrenuli...


Ines Madunić
21.07.2018.15:00

Svakome se može posrećiti, a najbolje to znaju glazbenici koji su iz čiste anonimnosti u vrlo kratkom vremenu došli do nevjerojatne slave, a onda je istom brzinom i izgubili.

One hit wonders nakon tog oštrog pada uglavnom ostanu potpuno zaboravljeni u javnosti jer više nema baš smisla pričati o njima ili s njima. Pronašli smo tri primjera one hit wondera koji su nakon brzopotezne slave imali dosta bizarne živote.

Milli Vanilli

Osramoćeni duo Milli Vanilli morali su vratiti Grammy kad se saznalo da ništa od pjesama nisu oni otpjevali. Fabrice Morvan i Rob Pilatus nakon toga su potpuno nestali. Morvan se uspio izdignuti i napraviti karijeru u glazbi - ne toliko uspješnu kao Milli Vanilli svojedobno, ali svejedno karijeru.

No, Pilatus je sve puno teže podnio. Imao je nekoliko pokušaja samoubojstva, postao je ovisan o drogi, a imao je prijave za vandalizam, provale, krađe, napade na druge...

Kad se konačno malo sredio i ponovno našao s Morvanom, odlučili su napraviti novi album i krenuti na turneju, no noć prije kretanja na turneju Pilatus se predozirao i preminuo. Album se nikad nije objavio.

t.A.T.u.

Malo kontroverze uvijek je pozitivno u popu. Tako je bilo jasno da će dvije lijepe Ruskinje koje su lezbijke u zemlji u kojoj se zabranjuje gay pride biti veliki uspjeh.

Ljubljenje na pozornici, najave da će se vjenčati ako pobijede na Eurosongu... Julia i Lena bile su hit. Sve skupa nije trajalo dugo, a vrlo brzo su počele sumnje da je sve osmišljeno. I bilo je.

Nakon što se grupa raspala, Julia se zaručila pa i udala, a onda je u jednoj televizijskoj emisiji izjavila da ne bi prihvatila sina koji je homoseksualac jer bi htjela da je "pravi muškarac". I to nije sve, zaključila je da su gay muškarci "samo malo bolji od ubojica, lopova ili ovisnika", ali i da su "lezbijke ljepši prizor od dva muškarca zajedno pa je to u redu".

Right Said Fred

Nemoguće je da ne znate stvar "I'm Too Sexy" - postojale su mnoge situacije u vašem životu kad ste ju zapjevali.

Duo su činila braća Fred i Richard Fairbrass, a ovo je priča o Richardu, koji je godinama bio aktivist za LGBT prava te voditelj na britanskoj Gaytime TV.

Richard se 2007. kandidirao za londonskog gradonačelnika, a iste godine otišao je u Moskvu na prosvjed za LGBT prava. Tamo su ga prebili i završio je u bolnici, ali to ga nije spriječilo da ponovno ode na prosvjede.

Zanimljivo je bilo i kad je u javnosti objavljna informacija da sirijski predsjedniki Bašar al-Assad s iTunesa skida njihove pjesme. Fred i Richard ponovno su stali pred mikrofon i otpjevali verziju svog najvećeg hita samo za njega, u kojem ga, između ostalo, nazivaju "pregroznim za ovaj planet".

glazba

music beats

one hit wonder

tATu

Milli Vanilli

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter