Najskandalozniji estradnjak ikad

U Jugoslaviji je navodno pet godina proveo u popravnom domu pa se vinuo do estradnog vrha! Tvrdio da mu je Halid dužan milijune i odao najskrivenije estradne tajne


100posto
11.07.2019.19:30
U Jugoslaviji je navodno pet godina proveo u popravnom domu pa se vinuo do estradnog vrha! Tvrdio da mu je Halid dužan milijune i odao najskrivenije estradne tajne
Screenshot

sažeto

Nazif Gljiva jedan je od najskandaloznijih autora jugoslavenske scene, a svojim javnim istupima nerijetko je zabavljao javnost


100posto
11.07.2019.19:30

Rijetko je tko na ovim prostorima skandalozan onoliko koliko je to bosanskohercegovački autor Nazif Gljiva. Poznati tekstopisac i nekadašnja reality zvijezda u mladosti se bavio i pljačkanjem ljudi pa je više puta završio na robiji. Usto, svađao se s cijelim nizom zvijezda, među kojima i sa Šerifom Konjevićem te Harisom Džinovićem. Prozvao je svojedobno i Halida Bešlića da mu je dužan milijun eura.

Njegovi počeci nisu bili nimalo laki, a sve je već u ranoj mladosti odavalo da bi Nazif jednog dana mogao biti prilično temperamentan. Pet je godina navodno proveo u popravnom domu zbog džeparenja, a ljude je pljačkao po kolodvorima i željezničkim stanicama. Iako Nazif o tome nije govorio, odao ga je tijekom javnog sukoba Haris Džinović. Naime, Nazif Gljiva je za Harisa izjavio da je homoseksualac, a potom mu je ovaj uzvratio na prozivke, nazvavši ga smiješnim.

Proveo pet godina u popravnom domu?

'Kada me jedan sarajevski džeparoš Nazif Gljiva, kojem je glavna životna kvaliteta to što je proveo pet godina u kazneno-popravnom domu i napisao nekoliko pjesama za Halida Bešlića, napao u novinama rekavši da sam homoseksualac i da živim s nekim frajerom, bilo mi je smiješno', zaključio je Džinović.

Inače, unatoč teškim počecima, Gljiva je surađivao s Halidom, Šabanom Šaulićem Šerifom Konjevićem. Među autorske pjesme pribraja si i 'Zlatne strune', 'Neću, neću dijamante', 'I zanesen tom ljepotom', 'Sjećam se', 'Sarajevo grade moj', 'Snjegovi hladni dolaze', 'Zaljubljenik vina'.

U Beograd nikad! Kasnije otišao na 'Farmu'

Uz pjesme, obožavao je i nogomet, a prije rata - i Beograd. U hotelu Metropol je navodno imao zakupljen cijeli jedan kat i često je u Srbiju dolazio. Vezale su ga uz taj grad lijepe uspomene, no izjavio je poslije rata da tamo više nikada neće nogom kročiti, sve zbog ratnih razaranja u Bosni. No, porekao je to što je rekao kada je 2013. stigao u Beograd zbog sudjelovanja u showu 'Farma'. Upravo tada pojavile su se glasine o njegovom džeparenju i boravku u popravnom domu.

Za sebe Nazif voli reći da je doktor estradnih znanosti, a za svoju suprugu Sadu da je njegova najveća kritičarka. S njom je dobio sinove Damira i Emira.

U međuvremenu, primirio se Nazif od sukoba i drame. Više nije prema kolegama toliko strog, pomalo se povukao od sukoba, a u te smirenije karijerne dane napisao je i knjigu 'Tuga i sreća zlatnih kočija'. Na oko 200 stranica sažeo je svoj život i djela, a tvrdi da je to knjiga o cijeloj sarajevskoj pop-rock sceni, školi sevdaha i Sarajevu općenito. Pomirio se i sa Šerifom Konjevićem, s kojim je imao dugogodišnji, povijesnu svađu, primirio je situaciju i s braćom Muslimović, a ni o spomenutom Harisu Džinoviću nije više toliko oštar na jeziku.

U svakom slučaju, ovaj skandalozni autor i organizator niza koncerata iza sebe je ostavio trag te mu nitko ne može zanijekati ulogu u velikim karijerama niza izvođača. 

Haris Džinović

nazif gljiva

šerif konjević

newsletter

Prijavite se na Newsletter