Najfatalnije Hrvatice

Propale zaruke, život na visokoj nozi, nevjera i sretni završeci! One su realne heroine života filmskih scenarija


Barbara Marinović
06.01.2019.17:00
Propale zaruke, život na visokoj nozi, nevjera i sretni završeci! One su realne heroine života filmskih scenarija
Foto: CROPIX

sažeto

Zavodnice, ljepotice, karizmatične žene koje osvajaju prostoriju onog trenutka kada u nju uđu


Barbara Marinović
06.01.2019.17:00

Zavodnice, žene koje vole strasno i jako, one čije su ljubavne drame i vrludajuće emocije iznimno zanimljive javnosti - bile i ostale. Hrvatska ih ima i imala je nekoliko, žene su to koje su svojom magičnom privlačnosti zavodile bez problema, a ljubavni kontekst u koji su se dovodile bio je neodvojiv (ili to još uvijek je, op.a.) od ostatka njihovog javnog djelovanja i ličnosti. Gledajući u naš popis, možemo zaključiti da se radi o velikim ljepoticama, no status zavodnice nikako ne duguju isključivo fizičkoj ljepoti. Karizma je, kao i za poslovni, zadužena bila i za njihova privatna osvajanja i slamanja srca.

Legendarna Žuži imala četiri muža, a seksipil koristila za sve što joj je trebalo

Status fatalne žene nosila je tijekom života legendarna Žuži Jelinek. O ljubavi i seksu Žuži je znala sve, a životopis joj je bio toliko inspirativan da je zainteresirao tijekom godina i holivudske filmaše. Preminula je Žuži 2016. godine, no njezin lik i djelo nezaboravni su i danas. Rođena u siromašnoj židovskoj obitelji gluhih roditelja, Suzana Faber već je sa 17 godina radila u tvornici Nine Ricci, a neko vrijeme je provela radeći i za Coco Chanel. U ljubavnom smislu udala se prvi put s 21 godinom, za imućnog zagrebačkog zubara Ericha Jelineka, s kojim je dobila dvoje djece. Brak je propao zbog njegove nevjere, Žuži nije preko toga mogla preći. Kasnije je istu odluku zažalila. Bez problema je priznala i da je u Drugom svjetskom ratu roditelje spasila tako što je zavela talijanskog časnika. Zavela je, nakon kraha prvog braka, i zgodnog švicarskog odvjetnika, prema vlastitom priznanju učinila je to zbog državljanstva. Kasnije se udala još dvaput, a svoje bogato životno iskustvo dijelila je s čitateljicama Glorije, kojima je velikodušno davala savjete o ljubavi, braku i seksu.

Foto: CROPIX

Glumačka diva i ljepotica bez konkurencije

Status glumačke dive i ljepotice bez premca nosila je Ena Begović sve do tragične pogibelji 2000. godine. Ostvarila je sve značajne kazališne uloge, pojavljivala se u filmovima, ali i visokobudžetnim TV serijama. Sve što je Ena radila, radila je sjajno. Imala je pojavnost i ljepotu holivudske dive, i iako je obožavala privatnost držati za sebe, medijima je kao takva bila iznimno zanimljiva. Najviše zanimanja svakako je izazvala njezina ljubav s poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom, s kojim je dobila i kći Lanu. Bila je, prema Josipovom priznanju, žena njegovog života.

Arhiva Cropix

Mirjana je dvaput intenzivno voljela

Velikom zavodnicom mediji su oduvijek proglašavali i glumicu Mirjanu Majurec. Na glumačkoj sceni Mirjana je od sredine sedamdesetih, a u karijeri je odigrala niz velikih uloga. Od kazališnih do televizijskih i filmskih, Majurec otad pa sve do danas gradi bogatu karijeru. Popularna i zgodna, Mirjana je oduvijek bez problema osvajala srca, a dvije velike ljubavi završile su i brakom. Prvi brak s, nažalost pokojnim, Ivicom Vidovićem, donio joj je sina Luku, nakon što je brak završio, Mirjana je upoznala Marka Mlinarić, s kojim je vrlo brzo počela zajednički život. U tom braku dobila je sina Ivana. Živjeli su nogometaš i glumica glamurozno u Francuskoj, imali vilu i bazen, skup i bogat život. Povratak u Hrvatsku označio je negdje i početak kraja njihovog braka. Nakon razvoda, Mirjana se više nije udavala, a s bivšima je održala dobar odnos.

Neja Markicevic / CROPIX

Baš kad smo mislili da će dobiti status 'odbjegle nevjeste' Igor je uspio Severinu odvesti do oltara

Ovaj popis bio bi pust bez Severine, žene čiji se ljubavni život oduvijek pratio s velikim zanimanjem. Nije se nikada osvrtala i komentirala ljubavne uspjehe i padove, no medijima je sve oko pjevačice oduvijek jako zanimljivo. Atraktivna i karizmatična, Severina se, s druge strane, nikada na muškarce nije oslanjala već je ambiciozno i promišljeno gradila svoj estradni status. Emocije su bile negdje drugdje, skrivene privatno. No, poznato je da u svom ljubavnom stažu Seve ima pet zaruka iza sebe. Iako je imala ozbiljnih veza, do Igora Kojića nije uplovila u brak. Već kada smo mislili da će dobiti etiketu 'odbjegle nevjeste', mladi Beograđanin Severinu je uspio odvesti od oltara te su otad u sretnom braku.

Instagram

Femme Fatale koja o ljubavi šuti i čuva je za sebe

Fatalna žena svakako je i glumica Zrinka Cvitešić. Talentirana, atraktivna, karizmatična - ne čudi što je Zrinka oduvijek imala statusu jedne od najpoželjnijih Hrvatica. Drži ga i danas, kada je ostvarila svjetsku karijeru i već skoro pet godina uživa u ljubavi s nogometašem Nikom Kranjčarem. O toj ljubavi, pak, javno ne želi reći ni riječi. Opekla se, pretpostavljamo, tijekom veze s Hrvojem Rupčićem. Javan i neugodan početak njihove ljubavne veze Zrinki je ostavio gorak okus u ustima pa svoj famme fatale status nerado verbalizira. Sretna je, no u svojim intimnim okvirima. Ipak, svaki detalj o ljubavima fatalne Zrinke ljudima je jako zanimljiv.

Damjan Tadić/Cropix

Senzibilna Nataša svojim je karakterom priskrbila sebi bogatu glumačku karijeru, ali i status fatalne žene

Pratili su se oduvijek i ljubavni potezi Nataše Janjić. Nedavno se glumica udala, uskoro stiže i beba te se čini da je Nataša pronašla ljubav svog života. U sreći uživa punim plućima. Prethodile su svemu turbulentne veze, neke dulje, neke kraće, a fatalna crvenokosa Splićanka je, čini se, sve to intenzivno proživljavala. Senzibilna priroda, privlačnost i ljepota Nataši su donijele bogatu glumačku karijeru, ali i status fatalne žene pred kojom nitko ne ostaje ravnodušan.

Tom Dubravec/Cropix

Severina

Nataša janjić

Zrinka Cvitešić

Ena Begović

Žuži Jelinek

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter