Naplaćali su se kazni

Prometna pravila za njih su samo preporuke: Jedni šarmiraju policajce, drugi ih vrijeđaju i za volan sjedaju pod utjecajem


Ines Madunić
22.06.2019.19:30
Prometna pravila za njih su samo preporuke: Jedni šarmiraju policajce, drugi ih vrijeđaju i za volan sjedaju pod utjecajem
Darko Tomaš, Neja Markičević, Đuro Grčić/Cropix

sažeto

Mogu si priuštiti bijesne automobile, ali pravila vole zaobilaziti - ali, ne uspije im uvijek


Ines Madunić
22.06.2019.19:30

Za srpske medije folk pjevačica Rada Manojlović nedavno je ispričala sve o svojim vozačkim navikama. Osim što voli brzu vožnju i skupe aute, Rada je priznala kako je dobila puno kazni. Ali, dok u Srbiji uredno plati, u Hrvatskoj se, kaže, znala i snaći pa proći bez kazne.

"U usporedbi sa Srbijom, gdje radar sve bilježi, u Hrvatskoj mi se ponekad posreći. Tamo se često utrkujem s presretačima. Nekad se zanesem, zamislim i pritisnem papučicu gasa, ali to nije divljanje po cesti, da se razumijemo. Ne prekoračujem brzinu više od 50 kilometara na sat. Kad me u Hrvatskoj zaustave, odmah znam da sam nešto uprskala. Probam ih šarmirati, otpjevam im nešto ili im dam neku kunu da se okrijepe, da popiju kavu ili neko pićence. Nekad mi to ne uspije, pa im ponudim i pare za ručak. Tako uspijem i izbjeći kaznu. Dogodi se da je prepolove, a ima i slučajeva kad me uopće ne zapišu. Kažu: "Rado, plati pa se klati i divljaj'", objasnila je Rada.

 
 
 
View this post on Instagram

🚗 ➡️ Magazin in 🤣😇🥳

A post shared by Radmila Rada Manojlovic (@radamanojlovic) on Jun 5, 2019 at 9:53am PDT

Njoj se barem dosad nije dogodila nikakva nesreća, što nije slučaj s nekim hrvatskim celebovima.

Tako je Simona Mijoković, dok je još bila Gotovac, prije 11 godina sjela za volan pod utjecajem i srušila pola rive. Točnije, pet palmi iščupala je iz korijena iščupanih, oborila rasvjetni stup, smrskala klupu, uništila cvjetne nasade u dužini od 20 metara te probila i srušila kameni zid. Imala je 0,97 promila alkohola u krvi kad je izašla iz kluba Hacienda i sjela u Mercedes. Imala je sreće pa se ona nije ozlijedila, a ni na inače prometnom dijelu nije bilo ni drugih auta ni pješaka.

Marija Mihić/Cropix

Kasnije je njezin tadašnji suprug Ante objasnio kako Simona nije bila pijana nego se "prejela salate u kojoj je bilo alkoholnog octa".

Među rekorderima u prometnim nesrećama u kojima nitko nije stradao osim automobila - dosad! - svakako je Mladen Grdović.

Ljubitelj skupih i brzih automobila dosad je pijan razbio Ferrari, Mercedes, Porsche, Jaguar... Skrivio je barem šest prometnih nesreća, platio je više od 13.000 kuna kazni, a vozačku dozvolu izgubio je tri puta na kraće periode.

Foto: CROPIX

Zabijao se u kuće, terase kafića, betonske stupove... Imao je često i više od 2,5 promila alkohola u krvi.

"Ja svaki sudar koji sam napravio, napravio sam u Zadru. Nikoga nisam ozlijedio", uspio je izjaviti. Svaka čast. Samo čekamo.

Glumica Mia Begović također je napravila grešku kad je, vjerojatno pod utjecajem, sjela u automobil u Zagrebu. Zbog neobičnih reakcija tijekom vožnje zaustavila ju je patrola i tražili su od nje da napravi alkotest. Ona je na to izgubila živce, odbila to učiniti te počela vrijeđati policajce.

Foto: CROPIX

Inače, za odbijanje alkotesta platit ćete od 5000 do 15.000 kuna, a vrijeđanje službene osobe je 700 kuna.

Simona Mijoković

Mladen Grdović

prometne nesreće

Mia Begović

Rada Manojlović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter