Ekskluzivno Nika Fleiss

Progovorila o najtežim danima: "Nakon 'EB' virusa kod mene više ništa nije bilo isto. Toliko mi je stradao imunitet da sam morala sve prilagođavati bolesti..."


Barbara Marinović
09.05.2019.11:00
Progovorila o najtežim danima: "Nakon 'EB' virusa kod mene više ništa nije bilo isto. Toliko mi je stradao imunitet da sam morala sve prilagođavati bolesti..."
Foto: Davor Pongracic, Igor Soban/CROPIX

sažeto

Bivša skijašica trenutno boravi u Hrvatskoj i angažirana je na showu 'Fittest Family' koji se trenutno prikazuje na RTL televiziji


Barbara Marinović
09.05.2019.11:00

'Mi smo bili kao gladijatori, naši treninzi su bili u cilju pomicanja vlastitih granica. I mi smo sami sebe tjerali preko tih granica, treneri su tu bili kontrola i podrška', prisjeća se u intervjuu za 100posto proslavljena hrvatska skijašica Nika Fleiss. Rijetko koja sportašica s naših prostora ima toliko zanimljivu životnu priču, specifične životne okolnosti i auru showbiz zvijezde. Uz teške treninge, životne uspone i padove, Fleiss je stekla neprocjenjivo životno iskustvo - i svoje odluke ne žali. U međuvremenu je od skijašice postala studentica te je magistrirala novinarstvo, odselila iz Hrvatske zbog posla i u nju se u konačnici vratila. Kaže nam, veliku ulogu u kratkom povratku igralo je zdravlje.

Bilo je i poslovnih okolnosti njezinog povratka. Naime, trenutno je angažirana na RTL-ovom projektu 'Fittest Family'. Show je krenuo u ponedjeljak, a Nika se našla u ulozi trenerice dijela obitelji koje se natječu za 200 tisuća kuna. 'Već na prvu mi se svidio projekt te njegov koncept. Ima dobru poruku, dobru vibru tako da odluka nije bila teška', govori nekadašnja skijašica.

'Vrzo se vežem, temperamentna sam i emotivna'

U ulozi trenerice dobro se snašla, ocjenjuje, no smatra da za nju to ipak nije idealna profesija. 'Na treninge gledam iz 'svojih cipela', sve proživljavam s obiteljima koje vodim tako da mi se teško odmaknuti i stvari sagledati objektivno i hladne glave. Vežem se brzo i želim da budu čim bolji i uvijek pobjeđuju. Nije lako ljude tjerati preko njihovih granica, gledati ih kako se trude i muče, kako ih boli, kako plaču, njihove strahove... Ne bih rekla da sam stroga, samo sam temperamentna po prirodi te glasna i emotivna. Ne mislim da sam zahtjevna - da mogu, odradila bih sve umjesto njih', iskreno će Nika.

CROPIX

Televizijski show ne može se, jasno je, usporediti s vrhunskim sportom. 'Nezahvalno je govoriti o tome koji je sport teži ili lakši te gdje ima više odricanja jer svaki nosi svoje, no mislim da je skijanje definitivno među težim sportovima. Tu se ne radi samo o borbi s ljudskim faktorom već i s prirodom. Baš iz tih razloga mi je bilo teško gurati obitelji u showu preko njihovih mogućnosti jer ih nisam ranije poznavala, dok sam u svoje vlastite imala uvid te ih sama pomicala i bila odgovorna ako sam pretjerala'.

Skijanje joj, kaže, nedostaje jer ga obožava. Ono što joj ne nedostaje nimalo su teški treninzi i takav način života. 'Da imam više slobodnog vremena bila bih češće na planini. Obožavam snijeg, tu prirodu i krajolik, mirnoću koju donosi planina'.

Ozljede, Epstein-Barr virus i prebolijevanje teškog perioda

A bilo je za Niku raznih borbi. Kada se morala oprostiti od profesionalnog sporta, bilo je posebno teško. Teške periode pamti i po ozljedama te bolesti. Naime, prije nekoliko godina morala je pauzirati od skijanja zbog Epstein-Barr virusa od kojeg je oboljela. Pitamo je kako je podnijela to razdoblje, a ona bez zadrške i iskreno odgovara: 'Trenutak kada sam se morala pozdraviti od skijanja nije bio lak - zabiti natjecateljske skije o klin nije bilo jednostavno. Imala sam teške periode kada su se zaredale ozljede te spomenuta bolest. Nakon EB virusa kod mene više ništa nije bilo isto jer mi je toliko nastradao imunitet da sam od tada morala sve prilagođavati svojoj bolesti... Nažalost, i dan danas je teško jer čim pretjeram sa psihofizičkim aktivnostima odmah se aktiviraju stare boljke. No naučila sam živjeti s time...'.

Posao je odveo na Floridu

Nakon što se povukla iz svijeta sporta, upisala je studij novinarstva koji je uspješno i završila. Prava su joj strast, kaže nam. 'Obožavam taj poziv. Trenutno sam više u komunikacijama i marketingu, no voljela bih se vratiti na male ekrane jer televiziju kao medij izuzetno volim. Uživala sam raditi kao stručni komentator na HRT-u komentirajući skijanje te kao voditeljica emisije 'Punim kasom' na SPTV-u'. Od 2016. godine poslovni ju je put odveo u Beč, a potom i Ameriku.

'Od 2016. radim za austrijsku tvrtku 'Beach Majors Company' gdje sam voditeljica međunarodnih komunikacija za Beach Volleyball Major Series. To je i razlog zašto sam preselila u Ameriku na 15 mjeseci. Otvorili smo ured u Fort Lauderdaleu te sam bila među 5 odabranih koji su otišli za projektom'. U Hrvatsku se na neko vrijeme vratila, otkriva nam da je razlog zdravlje. Zbog zdravstvenih problema vratila se kući kako bi se oporavila i ozdravila prije početka ljetne sezone odbojkaških turnira.

 
 
 
View this post on Instagram

Bring it on weekend 🤘🏽

A post shared by Nika Fleiss (@nikafleiss) on Apr 13, 2018 at 8:08am PDT

U Hrvatskoj zbog zdravstvenih problema i oporavka prije nove sezone

'U Hrvatsku sam se vratila prvenstveno zbog zdravstvenih problema, kako bih ozdravila i oporavila se prije početka ljetne sezona odbojkaških turnira'.

I dok je Fleiss u vidu posla, projekata i zdravlja otvorena i priča bez ikakvog problema, po pitanju privatnog, ljubavnog života prilično je zatvorena. Na pitanje kakvo je ljubavno stanje danas - Nika odgovara kratko i duhovito: 'Ovakvo'. S druge strane, komentirala je činjenicu da je nekad bila zvijezda tabloida zbog svog privatnog života i rezonira to vrlo logično, svjesna profesije koju je i sama odabrala nakon sporta. 'Uvijek mi je bilo čudno da je privatan život profesionalnog i uspješnog sportaša na meti tabloida no s vremenom sam navikla na to. Ne možete biti vrhunski sportaš, predstavljati državu na važnim natjecanjima bez upletanja javnosti i medija'.

Činjenicu da se prije desetak godina skinula za Playboy objašnjava kratko i jasno. Tijelo je hram i treba tako gledati na njega. 'Svi bi trebali voljeti svoje tijelo, no rekla bih da ga ne cijenimo i ne čuvamo dovoljno. Nama sportašima je naše tijelo hram i drugačije gledamo na njega. Pričate o nečemu što je bilo prije skoro deset godina. Nisam se nikad pokajala, a ponovila bih pod svojim uvjetima jer nema ništa loše u ljudskom tijelu, nadam se da se slažu s time', zaključila je Nika!

Foto: Igor Soban / CROPIX

RTL

Nika Fleiss

fittest family

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter