Danas ne može zamisliti drugačije

Prisjetila se panike života: 'Bila sam u komi, izbezumljena sam bila, plakala sam, a onda čovjek nekako dođe sebi'


Barbara Marinović
16.10.2018.17:00
Prisjetila se panike života: 'Bila sam u komi, izbezumljena sam bila, plakala sam, a onda čovjek nekako dođe sebi'
Foto: CROPIX

sažeto

Mirna Medaković Stepinac živi sretne obiteljske dane uz svoje blizanke i supruga Hrvoja


Barbara Marinović
16.10.2018.17:00

Prije malo više od godinu dana glumica Mirna Medaković Stepinac na svijet je donijela blizanke Zoru i Kaju. Majčinstvo joj je donijelo puno radosti te se s dvije curice snalazi dobro. Vrlo jednostavno, kaže Mirna u razgovoru za 100posto, ne zna kako je to s jednim djetetom. 'Pa dobro, ne znam kako je to kad imaš jedno dijete, ne mogu uspoređivati, ali dobro. Sve je bolje i bolje, kako one sada već hodaju, jedu sve, sve je bolje i bolje', priča Mirna. Sve joj je kaže, lakše i ljepše, a tu je i interakcija. 'Meni je zabavnije', dodaje.

Neizostavna je uz curice i pomoć u kući. 'Naravno, tu je moja svekrva, moj tata - njih dvoje su u penziji, moja mama kad stigne, i eto. Sad su krenule u jaslice pa je i to super! U svakom slučaju je dobro, lijepo je i bitno kad je obitelj u blizini pa djeca odrastaju ne samo s mamom i tatom, već i djedama, bakama, stričevima, strinama. Mislim da je to lijepo za dijete, a lakše je i za roditelje', smatra glumica. Nema tipične strahove vezano uz svoje curice, no bojala se prvih dana majčinstva same sebe. 'Nisam ništa znala, jednostavno smo se učili, one na mene, ja na njih. To su bili prvi dani, kako ću sa svojom djecom. Sada manje razmišljam na taj način, a više o tome da bih voljela da budu sretne osobe u životu i da uspiju u onom smislu da su zadovoljne same sa sobom, jer to smatram uspjehom. No, bojazni oko odlaska u vrtić i toga nisam imala. Mislim da su to za djecu i roditelje normalne stvari'.

Foto: CROPIX

Sada je sve lijepo, idilično i zabavno, no nekad joj nije bilo nimalo lako, a informacija da će na svijet donijeti blizanke potpuno ju je prepala. 'Bila sam u komi, izbezumljena sam bila, plakala sam. Pa sam onda bila u komi kad sam vidjela cijene svih stvari za djecu - od krevetića do kolica, a onda nekako čovjek dođe sebi, sad ne mogu zamisliti da je situacija drugačija', kroz smijeh se panike prisjeća Mirna.

Suprug je nagovara, priča nam, no trenutno se ne bi mogla zamisliti s još djece. Polako se, na mala vrata, vraća i poslu. 'Radim nešto sitno, nemam nikakav veliki posao tako da je dobro. Imam vremena za cure, za sebe. Fali mi posao doduše, htjela bih se maknuti malo na neki veći projekt, da nešto radim, ali dobro. I to će valjda uskoro doći', dodaje Mirna.

Prisjetila se i dana kada je tek počinjala sa snimanjima raznih projekata. 'Bilo je tada svega puno manje, sada ima svega i onda nekako publika može odabrati po svom ukusu što im se sviđa, a što ne. Mislim da ima svega i da i mi glumci možemo, hvala Bogu, možemo naći posao i publika može gledati nekakve kvalitetne stvari', ocjenjuje. O ponuđenim ulogama i projektima uvijek promišlja, ali ih i prihvaća najčešće jer je situacija takva kakva jest. 'Osamdeset posto stvari sam, ako sad gledam na to, prihvatila, a onih 20 posto, ako su bili protivno svega što ja mislim i u što vjerujem, sam morala odbiti. Događalo se, naravno i to. Ne mogu ići protiv sebe'.

Foto: CROPIX

Sa suprugom Hrvojem Stepincem u braku je tri i pol godine, i čine pravu sretnu obitelj. 'Idila se malo sakrila u trenutku kad su stigla djeca, ali evo, ja sam se šalila malo da ako se ne rastanemo u prvoj godini života naših cura, da ćemo ostati zauvijek skupa, a srela sam jednog poznanika koji mi je rekao da se roditelji blizanaca ne rastaju jer znaju da oni koji će dobiti djecu su nadrapali. To je mala šala, naravno. Ja se znam našaliti da smo još uvijek u braku, pa je stoga sve dobro', kroz smijeh je zaključila Medaković Stepinac.

Foto: CROPIX

Mirna Medaković Stepinac

Hrvoje Stepinac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter