Kako su se upoznali kraljevski parovi

Princeza Anne prvog muža upoznala je na Olimpijadi, a Kate i Wills znaju se s faksa


Ines Madunić
11.12.2017.21:35
Princeza Anne prvog muža upoznala je na Olimpijadi, a Kate i Wills znaju se s faksa
Getty Images

sažeto

Neke priče stvarno nisu moguće među običnim pukom


Ines Madunić
11.12.2017.21:35

Gdje ste upoznali svog partnera ili partnericu? Na poslu, u izlasku, preko Tindera ili na Olimpijskim igrama? Princeza Anne, kći kraljice Elizabete II, upravo na Olimpijadi upoznala je svog prvog supruga Marka Philipsa. Neke su priče o upoznavanju kraljevskih parova stvarno neostvarive među običnim pukom. Ipak, kako se monarhija modernizira tako i oni imaju više slobode i izbora. Ovo su neke od najzanimljivijih priča o upoznavanju parova. 

Kraljica Elizabeta i princ Philip

Profimedia

Ovaj par pozna se od djetinjstva. Elizabeta je imala 8, a Philip 13 godina kad su se upoznali na vjenčanju princeze Marine od Grčke i vojvode od Kenta. Službeno su postali prijatelji pet godina kasnije. Njih su dvoje, inače, rođaci u drugom koljenu. Nakon tog susreta, kad je Elizabeta imala samo 13 godina, počeli su razmjenjivati pisma i zaljubili su se. Njihove su zaruke objavljene u srpnju 1947. godine, no sumnja se da su se zaručili i ranije, samo su čekali s objavom dok ona nije imala 21 godinu. Vjenčali su se iste godine i imaju četvero djece - Charlesa, Anne, Andrewa i Edwarda.

Princ Charles i Camilla Parker-Bowles

Profimedia

Charlesa i Camillu Shand upoznao je zajednički prijatelj na zabavi 1971. godine i ubrzo su postali ljubavnici. No, Camilla je tad bila zaljubljena u Andrewa Parkera-Bowlesa, s kojim je često prekidala i mirila se. Kad je Charles otišao u mornaricu, zaručila se za Parkera-Bowlesa, koji ju je gotovo cijelo vrijeme varao. Charles se vjenčao s Dianom, koju je varao s Camillom, a nakon komplicirane veze koja je trajala više od 30 godina, konačno su se vjenčali 2005. godine.

Princ Charles i princeza Diana

Profimedia

Tada 16-godišnja Diana Spencer upoznala je Charlesa kad je on bio u vezi s njezinom sestrom Sarah. Pričali su i plesali, no romansa se dogodila tek dvije godine poslije, kad su oboje bili single. Našli su se na zabavi, a šest mjeseci poslije bili su zaručeni. Vjenčali su se 1981. godine, a rastali 1996. 

Princeza Anne i Mark Phillips

Getty Images

Kraljičina kći Anne bila je uspješna natjecateljica konjičkih utrka te je čak osvojila titulu europske prvakinje. Na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine upoznala je kolegu jahača Marka Phillipsa, s kojim je imala turbulentnu vezu. Kad su se vjenčali, Phillipsu su ponudili grofovsku titulu što je on odbio, pa ih zato nemaju ni njihova djeca, Mark i Zara Phillips. Par se službeno rastao 1992. godine.

Princeza Anne i Timothy Laurence

Getty Images

Drugog supruga Anne je upoznala osamdesetih godina, baš kad se raspadao njezin brak s Phillipsom. Timothy je radio kao kraljičin pomoćnik, a javnost je saznala za tu vezu 1989. godine, kad su se mediji dočepali ljubavnih pisama koje je on slao princezi. Vjenčali su se tri godine poslije.

Princ Andrew i Sarah Ferguson

Reuters

Andrew i Sarah kretali su se u sličnim društvenim krugovima odmalena. Sarahin otac bio je menadžer pola za kraljevsku obitelj pa su se često sretali, a ona je također bila prijateljica princeze Diane koja ih je i upoznala 1985. Sjedili su jedno do drugoga na ručku u Ascotu na konjičkim utrkama. Kad je došlo vrijeme za desert, Sarah je rekla da ga neće uzeti jer je bila na dijeti, no Andrew ju je upozorio da bi to bilo kršenje bontona. Kad je došlo vrijeme da on naruči desert, rekao je da ga ne želi.
"Udarila sam ga po ramenu i počela se smijati", napisala je kasnije Fergie u autobiografiji. Vjenčali su se godinu dana poslije i imaju dvije kćeri, princeze Beatrice i Eugenie. Brak je potrajao deset godina.

Princ William i Kate Middleton

Profimedia

Slatki bračni par upoznao se na prilično 'običan' način - na prvoj godini fakulteta na Sveučilištu St. Andrews 2001. godine. Prvo su bili prijatelji.
"Kad smo se upoznala, potpuno sam pocrvenjela, bila sam jako sramežljiva", rekla je Kate. William je ispričao kako su godinu dana bili prijatelji, a onda se to pretvorilo u vezu. U deset godina, koliko su bili zajedno prije zaruka, dva puta su prekinuli, a vjenčali su se 2011. Imaju sina Georgea (5), kćer Charlotte (2) i čekaju treće dijete.

ljubav

kraljevska obitelj

Kate Middleton

princ William

kraljica Elizabeta II.

princeza Diana

princ Charles

parovi

Princ Philip

Camilla Parker Bowles

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter