Selidba u Windsor

Prinčevi su u dobrim odnosima, ali Kate i Meghan se ne slažu pa zato više neće biti susjedi?


Ines Madunić
26.11.2018.08:00
Prinčevi su u dobrim odnosima, ali Kate i Meghan se ne slažu pa zato više neće biti susjedi?
Getty Images

sažeto

Meghan i Harry sele se u kuću Frogmore u sklopu dvorca Windsor


Ines Madunić
26.11.2018.08:00

Pola godine nakon vjenčanja i otprilike godinu dana otkad su se uselili u kuću Nottingham u sklopu palače Kensington, Meghan Markle i princ Harry najavili su selidbu. Njihov novi dom bit će kuća Frogmore u sklopu dvorca Windsor.

Za razliku od sadašnjeg doma, koji ima dvije spavaće sobe, u Frogmoreu će imati više mjesta - kuća ima deset soba. Više mjesta dobro će im doći nakon što Meghan na proljeće rodi njihovo prvo dijete. Kako bi joj pomogla, njezina majka Doria preselit će se kod njih, a očekuje se da će s njima živjeti i dadilja pa im je veći prostor bio prijeko potreban.

 
 
 
View this post on Instagram

#nottinghamcottage #harryandmeghan

A post shared by PETR (@petruswills) on Oct 13, 2018 at 3:14pm PDT

Njezina se majka nedavno preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo, a ovako će im svima biti lakše kad se kraljevska beba rodi.

No, postoje šuškanja o tome kako je jedan od razloga i taj što se Kate i Meghan baš ne slažu dobro.

"Njih su dvije vrlo različite i nisu baš najbolje prijateljice. Prinčevi se dobro slažu, ali njih dvije ih razdvajaju", rekli su neki izvori.

Prvo se nagađalo kako se za Meghan i Harryja preuređuje prostor u Kensingtonskoj palači odmah pored Kate i Williama, no ipak su se odlučili za Windsor.

I taj će se prostor morati preurediti, a troškove će platiti britanski porezni obveznici.

Kate i William žive u sklopu Kensingtonske palače u kući s 22 sobe, a susjedi su im princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank, princ Richard i njegova supruga Brigitte, princ Edward i supruga Katharine te princ i princeza Michael od Kenta.

Inače, kuća Frogmore sagrađena je u 17. stoljeću, u vlasništvu je kraljevske obitelji od 1792. godine. Tamo je svojedobno živio Muhamed Abdul Karim, kontroverzni sluga i prijatelj kraljice Viktorije.

U sklopu dvorca Windsor je i njezin mauzolej, u kojem je pokopana sa suprugom, princom Albertom, kao i grob kralja Edwarda VIII i njegove supruge Wallis Simpson, zbog koje je abdicirao.

kraljevska obitelj

Meghan Markle

princ Harry

Kate Middleton

princ William

selidba

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter