Intervju: Davor Gobac

'Prije nastupa u bendu se svi posvađamo oko toga koju ćemo pjesmu kad svirati, a onda zajedno odemo na vježbe baletne tehnike'


Ines Madunić
13.05.2019.08:00
'Prije nastupa u bendu se svi posvađamo oko toga koju ćemo pjesmu kad svirati, a onda zajedno odemo na vježbe baletne tehnike'
Bruno Konjević/Cropix

sažeto

Frontmen Psihomodo Popa ispričao nam je kako izgleda njegov tipičan dan, ali i kad možemo očekivati novi album


Ines Madunić
13.05.2019.08:00

Umori li se taj čovjek ikad? Davor Gobac jedan je od najhiperaktivnijih likova na našoj sceni. Uvijek nasmijan i spreman za zezanciju, a tek kad stane na pozornicu - ovaj 55-godišnjak skače više od dvostruko mlađih kolega.

S Psihomodo Popom, s kojim je prošle godine proslavio 30 godina karijere, nedavno je objavio novu pjesmu, "Deja Vu", a očekuje ih puno nastupa ovog proljeća i ljeta. Prvi na redu je Zagreb Beer Fest, a prije toga ispričao nam je sve o svom tipičnom danu, zbog čega se svađa s kolegama iz benda i kad možemo očekivati novi album.

Objavili ste nedavno novi singl, gdje crpite inspiraciju za pjesme i što je inspiriralo pjesmu "Deja Vu"?

Već tako dugo sviramo da je sve to postalo lagani deja vu pa mi je tak palo i na pamet da napišem pjesmu o tom čudnom događaju kada ti se čini da si to sve već doživio.

Kada publika može očekivati vaš novi album i što će se sve na njemu naći?

Album će nam izaći u desetom mjesecu i na njemu će biti ja mislim 15, a možda i više od 15 pjesama. Bit će to jedan cijeli novi album i potpuno novi materijal i bit će hitovi kao što je "Sve će biti u redu", "Ako želiš biti moja bejbi" i još jedna pjesma koju smo napravili sa Steveom Albinijem, a koju dosad nismo objavili. Bit će tu i bonusi kao što je božićna pjesma koju smo snimili i još par iznenađenja.

Kako izgleda prosječan dan u životu Davora Gopca?

Ukratko, moj prosječni dan izgleda: crkva, škola, mačevanje.

Kako se pripremate za koncerte, koji je najzanimljiviji dio priprema među vama u bendu?

Najzanimljiviji dio priprema među nama u bendu je kad se posvađamo oko playliste, tj. koja pjesma se kada svira, a onda zajedno odemo na vježbe iz baletne tehnike.

Iza vas je i američka turneja, kakvi su vam dojmovi?

Pa bili smo u Americi i meni je hrana grozna. Ja ne znam. I tak su skupe cigarete, a užasno su skupi i ti hot dogovi koji su stravično ljuti jer u njima ima čilija. Dakle nisam se baš nešto oduševio kao što sam očekivao.

Uskoro nastupate na Zagreb Beer Festu, pripremate li nešto posebno i što publika može očekivati?

Na Zagreb Beer Festu ćemo svirati sve naše najveće hitove i ono, sve najvažnije stvari kroz presjek karijere. Odsvirat ćemo i novi singl "Deja vu", naravno. A bit će to onako jedna lepa rock n roll partija.

Što se fanova tiče, koja vam je najdraža anegdota koju imate dosad?

Pa sjećam se da su mi jednom poklonili flašu rakije ručno oslikano, onako u boji, na kojoj je bio nacrtan naš gavran, tj naš logo i čovjek sav sretan mi donese to, a ja velim "fala, ne pijem". Ali uzel sam rakiju za suvenir, a gosti su popili sadržaj.

Idete li inače na koncerte? Koji bend vas se posebno dojmio u zadnje vrijeme?

Pa tu i tamo odem na koncerte, a zadnje što mi se svidjelo, gledao sam Nicka Cavea prije nekih godinu dana u Zagrebu i to je bilo odlično.

Što možemo od Psihomodo Popa još očekivati u 2019. godini?

U 2019. godini Psihomodo Pop i dalje će svirati rock'n'roll i to gdje će god moći. I kak veli dobri stari Lemmy Kilmister - nemojte nas zaboraviti.

Scena intervju

Davor Gobac

Psihomodo Pop

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter