Godišnjica tragedije

Prije četiri godine smrt ambiciozne glumice šokirala je cijelu Hrvatsku


Ines Madunić
23.10.2017.09:25
Prije četiri godine smrt ambiciozne glumice šokirala je cijelu Hrvatsku
Cropix/arhiva

sažeto

Šibenčanka Dolores Lambaša poginula je u prometnoj nesreći, a Stojan Matavulj, koji je tada vozio, osuđen je na godinu dana zatvora


Ines Madunić
23.10.2017.09:25

U teškoj prometnoj nesreći prije točno četiri godine poginula je kazališna i filmska glumica Dolores Lambaša. Šibenčanka je imala samo 32 godine, a njezina tragična smrt šokirala je hrvatsku javnost.

Nesreća se dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda, a Dolores se s kolegom Stojanom Matavuljem (56) vraćala iz Iloka prema Zagrebu. Planirali su prespavati u hotelu nakon gotovo cjelonoćne zabave, no u posljednji trenutak odlučili su da će voziti prema Zagrebu.

Danijel Soldo/Cropix

Matavulj je, kako se kasnije ispostavilo, imao 0.66 promila alkohola u krvi, a nešto prije 7 sati sudario se s kamionom.

Dolores je vjerojatno spavala na suvozačkom sjedalu, a s teškim ozljedama prevezena je u brodsku bolnicu, gdje je preminula.

Nikša Stipaničev/Cropix

Matavulj je prošao s lakšim ozljedama. Kasnije mu se sudilo za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, a dobio je godinu dana zatvora.

Dolores Lambaša bila je poznata po ulogama u serijama "Dobre namjere", "Zakon ljubavi", "Najbolje godine", Zauvijek susjedi" i "Odmori se, zaslužio si", a imala je i glavnu ulogu u filmu "Vjerujem u anđele".

Nikša Stipaničev/Cropix

Bila je u vezi s Ivom Gregurevićem (65), Franom Lasićem (62) i Josipom Radeljakom (74).

Damjan Tadić/Cropix

Prije tri godine Silvana Menđušić napravila je i dokumentarac o glumici, "Naslovnica", u kojem je pričala o romanu koji piše.

Damjan Tadić/Cropix

Cropix/arhiva

glumica

prometna nesreća

tragedija

obljetnica smrti

Dolores Lambaša

Stojan Matavulj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter