tragičan kraj

Preminuo splitski pjevač i ugostitelj: Bio u vezi s Fani Čapalijom, imao veliki hit devedesetih, ali i probleme s ovisnošću koji su ga uništili


Ines Madunić
10.05.2019.17:00
Preminuo splitski pjevač i ugostitelj: Bio u vezi s Fani Čapalijom, imao veliki hit devedesetih, ali i probleme s ovisnošću koji su ga uništili
Facebook

sažeto

Doznajemo kako je Karlo Jurčević preminuo u splitskoj bolnici


Ines Madunić
10.05.2019.17:00

Pjevač i ugostitelj Karlo Jurčević preminuo je u splitskoj bolnici u petak. Navodno je uzrok smrti ciroza jetre.

Vijest nam je potvrdila njegova prijateljica, bivša voditeljica i pjevačica Gianna Apostolski.

"U šoku sam cijeli dan. Bio je dobar čovjek i veliki talent, ali otišao je krivim putem. Nije uspio u onome što je htio. Cijelo vrijeme bio je sam, a prije dvije godine umrla mu je sestra. Zatvorio se u sebe i odao se alkoholu. Sad mi je žao što sam mu se rijetko javljala. On bi uvijek nazvao i pitao kako sam, kako su svi, a danas svi tako užurbano živimo, uvijek bih rekla da ću mu se javiti. I sad mu se više nikad nećemo moći javiti", kroz suze nam je ispričala Gianna.

Karlo Jurčević proslavio se devedesetih pjesmom "Daj mi vina", koja je bila veliki hit zabavne glazbe. Bila je to njegova pjesma koju je snimio s grupom Dar Mar, a koja se uskoro raspala pa je on krenuo u solo karijeru. Imao je i hit "Lomi me tugo".

Doživio je instant uspjeh, što je utjecalo na to da se okrene piću. Zbog smrti majke i zdravstvenih problema sestre brzo je prekinuo karijeru, nadajući se da će se vratiti glazbi, no to se nikad nije dogodilo.

"Nisam se nikada drogira niti sam takav nastupa, više sam volija popit, naravno da je bilo faza kad se pilo intenzivnije i manje intenzivno. To sve ovisi osobito u mom je slučaju to recimo ne mogu reć prihvatljivo ali razumljivo, jer živiš sam, imaš sredstva i onda ti to prijeđe u naviku", izjavio je prije nekoliko godina. Nije išao na liječenje od ovisnosti, nego se pokušao sam boriti, ali to mu nije uspjelo.

Bio je vlasnik kafića u Splitu jedno vrijeme.

Facebook

Prije četiri godine bio je u vezi s Fani Čapalijom, bivšom hrvatskom missicom, no ta veza nije dugo trajala. Prije toga bili su prijatelji, a u dobrim su odnosima ostali i nakon prekida. Doznajemo kako su Fani i njezina sestra, koja je također bila Karlova prijateljica, neutješne zbog njegove smrti.

ovisnost o alkoholu

Karlo Jurčević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter