Omiljena frizerka Tuđmana i Kolinde

'Predsjednica nema vremena za frizuru kod mene svaki dan pa zato često nosi punđu. Makeover bih napravila Anki Mrak Taritaš, a Jandrokovićeva brada je pun pogodak'


Ines Madunić
13.01.2019.18:00
'Predsjednica nema vremena za frizuru kod mene svaki dan pa zato često nosi punđu. Makeover bih napravila Anki Mrak Taritaš, a Jandrokovićeva brada je pun pogodak'
Nenad Dugi/Cropix

sažeto

Renata Vinšek, frizerka zadužena za kosu predsjednice, otkrila nam je tajne svoje profesije 


Ines Madunić
13.01.2019.18:00

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posljednje je vrijeme postala prava influencerica. Od njezinih haljina pa sve do frizura, predsjednica je sve više stilski prepoznatljiva.

Za njezinu je frizuru već godinama zadužena Renata Vinšek, koja joj je i dugogodišnja prijateljica. Među njima postoji apsolutno povjerenje, ali i diskrecija. U razgovoru s Renatom, koja je omiljena frizerka i stilistica kose mnogih celebrityja, ali i političara, odmah je jasno da ne postoji šansa da otkrije pikanterije o predsjednici – čak ni slučajno.

"Ne mogu komentirati nijednu klijenticu ili klijenta koji mi redovno dolaze", odlučna je Renata.

Ranko Šuvar/Cropix

Novom, opuštenom i modernijom frizurom Kolinda je zaradila pohvale – puno je to drugačije od stroge punđe koju je nosila u kampanji i na početku mandata. Frizuru je, jasno, radila Renata, a sve se uvijek radi u dogovoru s predsjednicom – kao i s drugim klijenticama i klijentima.

"Mi dosad nikad nismo imali predsjednicu i ljudima je vjerojatno zato zanimljivo stalno komentirati. Činjenica je da je teško naći vremena za frizuru i puni make up svaki dan, svaki dan moraš biti pred kamerama i fotoaparatima. Najjednostavnije je i najbrže u tom slučaju napraviti punđu i malo pojačati šminku da budete spremni za sve to. Gotovo je za svega nekoliko minuta, a izgleda dobro. Sve drugo zahtijeva ruku profesionalca, a to nije uvijek moguće", kaže Renata.

Davor Pongračić/Cropix

Uostalom, smatra ona, osobe na javnim funkcijama, a posebno političari i političarke, ne bi trebali previše eksperimentirati.

"Svaka promjena mora se uvoditi postupno, od puštanja ili šišanja kose pa sve do boje. Sve se radi u dogovoru s frizerom i onda se polako dođe do željenog cilja. Primjerice, ako želite puštati kosu, onda se to skriva punđama ili repićem, a boja kose mijenja se postupno, iz nijanse u nijansu", objašnjava frizerka.

Upravo to radila je s predsjednikom Franjom Tuđmanom, kojem je također bila zadužena za frizuru.

"Njemu sam htjela napraviti frizuru kao što je imao Bill Clinton – malo kraće, zalizano. Nisam smjela raditi nikakvu drastičnu promjenu. Dodavala sam malo srebrnog kolora jedan mjesec, idući put sam kraće ošišala, zatim se promijeni okvir naočala… Sve to ide polako", rekla nam je Renata, koja je pokojnom Tuđmanu savjetovala da ne koristi perike ni tupe kad mu se kosa prorijedila od liječenja.

Što se tiče trenutnih političara na našoj sceni, kaže da bi make over napravila – svima.

Neja Markicevic / CROPIX

"Profesionalka sam i ne zadovoljavam se sitnicama. Npr. Anka Mrak Taritaš sigurno ne može imati ovakvu frizuru jer joj proširuje lice. Moj moto uvijek je bio da ne postoje ružne žene nego samo frizeri koji ne znaju napraviti dobar posao. Vi morate biti umjetnik i sakriti sve nedostatke, a naglasiti kvalitete. Jednako je kao i s odjećom", kaže Renata.

Što se tiče muškog dijela, među našim su političarima trenutno popularne brade, a mnogi misle da Gordanu Jandrokoviću i Davoru Bernardiću takav stil ne stoji.

Foto: Saša Zinaja

"Meni se sviđaju muškarci s brkovima i bradama, a to je sad jako u trendu. Ne slažem se da izgledaju neuredno, ali to je više stvar ukusa. Brade su definitivno popularne, ali uvijek će biti ljudi kojima se to jednostavno ne sviđa. Mislim da je Jandroković baš zgodan s bradom i sviđa mi se ta promjena na njemu", kaže.

Kolinda Grabar Kitarović

frizura

Gordan Jandroković

franjo tuđman

Anka Mrak Taritaš

frizerka

Renata Vinšek

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter