Phoenixov brat otišao na najgori mogući način

Predozirao se heroinom i kokainom, na ulici se grčio pet minuta. Odrastao je u siromaštvu, zlostavljali su ga u ozloglašenom kultu, a majka ga nije poslala ni u školu!


100posto
31.10.2019.12:55
Predozirao se heroinom i kokainom, na ulici se grčio pet minuta. Odrastao je u siromaštvu, zlostavljali su ga u ozloglašenom kultu, a majka ga nije poslala ni u školu!
Foto: Profimedia

sažeto

River Phoenix preminuo je u dobi od 23 godine, uslijed predoziranja kokainom i heroinom. Njegovoj smrti svjedočila je tadašnja djevojka Samantha Mathis i brat Joaquin, jedan od najvećih glumaca današnjice


100posto
31.10.2019.12:55

Svijet priča već mjesecima o maestralnoj izvedbi Joaquina Phoenixa koji je utjelovio 'ukletu' ulogu Jockera, i to na način koji bi mu lako mogao dobijeti Oscara. Odavno su svijetu poznate vještine velikog glumca, a on sam voli reći da je za njegovu glumačku karijeru uvelike zaslužan njegov prerano preminuli brat River. Bio je nevjerojatno talentiran, glumiti je počeo sa svega 12 godina i do svoje smrti ostavio je niz velikih uloga. Zaista zadivljujuće, tim više što je sva svoja ostvarenja napravio do svoje 23. godine, koliko je imao kada je preminuo.

Da je preživio kobnu dozu droge, Phoenix bi danas bio među holivudskim velikanima, nema sumnje. Imao je tek puno uloga za dati i odraditi, no sudbina je bila neumoljiva i odnijela najveću mladu nadu Hollywooda. Preminuo je prije točno 26 godina, u klubu 'Viper Room', inače u vlasništvu Johnnyja Deppa.

River je sa svega četiri godine bio seksualno zlostavljan, roditelji su bili dijelom bizarnog kulta

River Phoenix odrastao je u neobičnom okruženju, njegovi roditelji John i Arlyn bili su hipiji, a kada je River imao svega tri godine, obitelj je pridružila kršćanskom kultu čije je vjerovanje bilo da je seks bez ograničenja oblik božje ljubavi. Obitelj se stalno selila kako se kult širio, a River je sa svega četiri godine bio seksualno zlostavljan. O samom kultu 'Božja djeca' nikada nije želio pričati. Obitelj je u konačnici kult napustila i vratili su se u SAD. River nikada nije pohađao školu, majka je vrlo rano kontaktirala ljude u Paramountu i dječak je počeo glumiti umjesto da ide u školu. Braća i sestre slijedili su njegov put.

Profimedia

Pričao je osamdesetih, dok je bio još maloljetni dječak, da mu fali normalnije djetinjstvo, prijatelji, zbližavanje. No, nije bilo prostora za to. Otac je bio alkoholičar, a River je preuzeo ulogu priskrbitelja obitelji pa je naporno radio i donosio novac svojoj obitelji. Njegova djevojka Samantha Mathis, koja je s njim bila u trenutku smrti, izjavila je da joj je River rekao kako mora snimiti još jedan film  da bi mlađoj sestri priuštio fakultet.

Predoziranje u 'Viperu' uzelo mu je život u dobi od 23 godine

Velike odgovornosti, drugačije odrastanje, pritisak svega što ga je okruživalo učinili su svoje. River je sa svega 19 godina došao u kontakt s težim drogama. Mathis je tek prošle godine progovorila o njihovoj vezi i svemu što je prethodilo tragediji, a rekla je da kao jako mlada djevojka nije mogla prepoznati Riverove probleme s drogama. Shvatila je tek kad je bilo prekasno, dok su bili u 'Viperu' te kobne noći. Vidjela je Rivera kako izlazi iz WC-a i svađa se s nepoznatim muškarcem. Zaštitar ih je obojicu izbacio na cestu, a Phoenix je pao i počeo se grčiti.

Ubrzo je otrčala po Joaquina Phoenixa, a on je u panici nazvao hitnu pomoć, govoreći da mu brat ima napadaje. 'Molim vas, dolazite jer umire, molim vas!', vrištao je Joaquin koji je tada imao 19 godina. Bilo je prekasno, u bolnici je River preminuo uslijed predoziranja kokainom i heroinom. Iza sebe je ostavio niz uloga koje su mu tek bile namijenjene.

Foto: Profimedia

Joaquin Phoenix

River Phoenix

newsletter

Prijavite se na Newsletter