Propala mu karijera zbog optužbi

Predator će se izvući? Njegova žrtva odbila dati nove dokaze seksualnog zlostavljanja na sudu, glumac slavi


Ines Madunić
09.07.2019.08:55
Predator će se izvući? Njegova žrtva odbila dati nove dokaze seksualnog zlostavljanja na sudu, glumac slavi
Profimedia

sažeto

Kevin Spacey možda će se izvući optužbi za seksualno zlostavljanje, ali samo u Americi


Ines Madunić
09.07.2019.08:55

Holivudski glumac Kevin Spacey jedan je od muškaraca koji su se u akciji #MeToo našli pred mnoštvom optužbi za zlostavljanje.

Spacey je i jedan od rijetkih koji su vrlo brzo morali na sud, i to nakon što ga je mladić optužio da ga je seksualno zlostavljao prije dvije godine.

No, čini se da bi cijeli slučaj mogao propasti jer mladić više ne želi svjedočiti niti davati nove dokaze.

Naime, William Little, koji je u optužbi tvrdio da ga je Spacey zlostavljao, prethodno je policiji predao svoj mobitel u kojem su bile poruke koje je slao kao pozive upomoć dok ga je Spacey navodno pokušavao odvesti u krevet.

Međutim, mobitel je sada - nestao, a njegovi roditelji, kojima je mobitel vraćen, tvrde da ne znaju gdje je.

Također, njegova majka Helen Unruh priznala je kako je brisala neke poruke sa sinova mobitela jer je u privatnim porukama koristio "uvredljive izraze" koje nije htjela da odvuku pozornost sa slučaja protiv slavnog glumca.

Profimedia

Cijeli se incident dogodio 2016. u baru u Nantucketu gdje je tada 18-godišnji William radio kao pomoćni konobar. Priznao je da je glumcu isprva rekao da ima 23 godine. Prema optužbi, Spacey mu je plaćao alkoholna pića, a onda ga je počeo dirati po međunožju i pokušao gurati ruke u njegove hlače.

On je slao poruke prijateljima i djevojci da je u nevolji i to su ključni i jedini dokazi. 

Spacey je na sudu rekao da se ne osjeća krivim. Zbog činjenice da mobitela nema, odnosno žrtva i njegova obitelj tvrde da je nestao, a majka je priznala kako je brisala podatke, sud bi mogao odbaciti cijeli dokazni materijal.

"Nitko ne želi pronaći taj mobitel više od nas. On je ključan za naš slučaj", rekla je majka žrtve na sudu.

Osim toga, William je odbio ponovno svjedočiti, što isto tako ide u prilog glumcu i cijeli bi slučaj mogao propasti.

U međuvremenu, Spacey je u Londonu, gdje prati Wimbledon, a viđen je kako se druži s prijateljima u mondenim restoranima.

"Bio je jako dobre volje, smijao se s prijateljima i bio ljubazan prema osoblju u restoranu. Izgledao je kao da nema nijedne brige na svijetu", rekli su građani za Daily Mail koji su ga vidjeli u Londonu.

No, čak i da slučaj u SAD-u padne, to baš i nije istina. Britanska policija istražuje čak šest prijava protiv oskarovca za seksualno zlostavljanje.

Spacey je zbog optužbi ostao bez nekoliko uloga, između ostalih i bez glavne uloge u hvaljenoj Netflixovoj seriji "Kuća od karata" te mu je karijera praktički propala.

seksualno zlostavljanje

suđenje

Kevin Spacey

Me too

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter