Život omiljene zlice

Prabaka joj je iz Hrvatske, morala je vježbati turski kad je dobila ulogu koja ju je proslavila, a bivši dečko nagovarao ju je da pobaci


Ines Madunić
11.08.2019.08:00
Prabaka joj je iz Hrvatske, morala je vježbati turski kad je dobila ulogu koja ju je proslavila, a bivši dečko nagovarao ju je da pobaci
Profimedia

sažeto

Njemačko-turska glumica koju znamo iz "Sulejmana" doživjela je ljubavne brodolome


Ines Madunić
11.08.2019.08:00

Meryem Uzerli u posljednje vrijeme je u medijima jer ju optužuju za plastične operacije. Mnogi je kritiziraju jer smatraju kako si je "uništila" lice iako ona uporno demantira da je bila na zahvatima.

Njemačku glumicu upoznali smo, kao i većina Europe, kad se pojavila u ulozi Hurem u turskoj sapunici "Sulejman Veličanstveni".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on Aug 9, 2019 at 9:27am PDT

Tada 28-godišnjakinja koja je rođena u Njemačkoj u imigrantskoj obitelji slabo je govorila turski, no producenti su smatrali kako je apsolutno savršena za ulogu zlice Hurem.

"Prijatelj je čuo da su dugo tražili glavnu glumicu za taj projekt. Ja sam se odmah zainteresirala i javila produkciji telefonom. Odmah nakon audicije rekli su mi da sam dobila ulogu. Zbog toga sam morala godinu dana živjeti u Turskoj, što mi je dobro došlo da upoznam korijene. Znate, moja majka je Njemica, a otac Turčin. U Turskoj sam upoznala drugu stranu svoje krvi jer sam dotad samo nekoliko puta bila u posjetu rodbini budući da od rođenja živim u Njemačkoj", rekla je svojedobno za Jutarnji list.

Rođena je i odrasla u Kasselu, a majka Ursula također je glumica. Kako joj je otac Turčin, imala je dvojno državljanstvo. Jednom je prilikom napisala kako joj je prabaka iz Hrvatske. Meryem ima dva starija brata i sestru.

Bavila se i manekenstvom, igrala u nekoliko tv serija i filmova, a zatim je došao "Sulejman".

Profimedia

"Nikad prije nisam imala ovako velik projekt, a kada sam pristala glumiti u 'Sulejmanu', nisam pomislila da će biti tako veliki hit. Kako bih se što više približila liku, trudila sam se odlaziti na sate vježbanja turskog jezika jer sam mislila da ne znam dobro govoriti svoj drugi jezik. Htjela sam ukloniti njemački naglasak iz turskog izgovora", rekla je za Jutarnji.

U Turskoj je postala ogromna zvijezda, proglasili su je ženom godine u tamošnjem izdanju GQ-a, a dobila je i mnoge nagrade. No, kao i sa svakom slavnom osobom, i o njoj su kružili tračevi.

"Pisalo se da sam kriva za raspad Halitova braka, pa onda da između mene i Nur, koja tumači lik sultanove prve supruge Mahiderve, ima loših vibracija na setu, da se ne volimo i ne poštujemo. Također da sam lezbijka, ali i da tražim dečka među kolegama glumcima, ali sve to nije istina", rekla je.

 
 
 
View this post on Instagram

Do u know what ? My great grandmother is from Croatia 🇭🇷 #lovecroatia ❤️

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on Jul 12, 2018 at 8:07am PDT

U Turskoj je počela vezu s poduzetnikom Canom Ateşom, ali ga je ostavila kad je saznala da ju vara. Zatim je saznala da je trudna, a on je htio da pobaci. Odbila je, no zbog svega je doživjela živčani slom i napustila snimanje "Sulejmana" bez da se javila produkciji. Otišla je natrag u Njemačku.

Njezin je otac obavijestio javnost da je Meryem u bolnici na psihijatrijskom liječenju, a i ona se nekoliko dana kasnije obratila fanova i poručila da je dobro, ali da mora odmoriti.

Produkcija ju ipak nije htjela čekati pa je nakon stotinu snimljenih epizoda dobila otkaz, a Hurem je otad glumila Vahide Gördüm.

Nakon svega, njezin bivši molio ju je da se pomire te čak htio biti prisutan na porodu njihove kćeri, ali ona je to odbila. Rodila je Laru u veljači 2014. godine.

 
 
 
View this post on Instagram

❤️🌳

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on Jul 2, 2019 at 10:48pm PDT

Prije četiri godine Ateş je nestao iz Turske nakon što se doznalo da je pronevjerio 20 milijuna eura, no glumica s njim nije bila ni u kakvom kontaktu nakon svega.

Meryem nije dugo pauzirala s radom pa je već iduće godine krenula ponovno snimati i trenutno živi i radi na relaciji Berlin-Istanbul.

U ljubavi nije imala sreće. Bila je zaručena za turskog milijunaša Alpa Özkana, on je čak doselio u Berlin kako bi mogli biti zajedno, no veza je pukla nakon godinu dana.

Od svega se oporavljala radom pa je tako prije tri godine dobila ulogu u novoj sapunici "Kraljica noći", za koju je dobivala 60.000 eura po epizodi.

Meryem Uzerli

Sulejman Veličanstveni

Hurem

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter