POZADINA NAJSEKSI PJESME SVIH VREMENA

'Postala sam slavna samo zato što sam bila lijepa i što sam stenjala u pjesmi'


Ines Madunić
13.04.2018.10:10
'Postala sam slavna samo zato što sam bila lijepa i što sam stenjala u pjesmi'
Profimedia

sažeto

Jane Birkin iskreno je progovorila o vezi s francuskim kantautorom Sergeom Gainsbourgom


Ines Madunić
13.04.2018.10:10

Nijedan par u povijesti nije tolika inspiracija hipsterima svih generacija kao Jane Birkin i Serge Gainsbourg. Njihove polusanjive i poluerotske fotografije mogu se naći na svakom profilu nadobudnih studenata filozofije i ljubitelja svega što je vintage. Da ne govorimo o kultnoj pjesmi "J'taime... Moi Non Plus", koja je na većini radijskih postaja tada bila zabranjena zbog Janeinog stenjanja.

O ultimativnom power coupleu i predstavnicima šika šezdesetih godina u Calaisu je upravo postavljena izložba koja sadrži 60 intimnih fotografija.

A francuska glumica tim povodom progovorila je o njihovoj vezi.

"On je bio velik čovjek. Ja sam samo bila lijepa. Postala sam slavna samo zato što sam stenjala u 'Je t'aime', i po tome će me zauvijek pamtiti", rekla je Birkin.

Većinu fotografija na izložbi snimio je njezin brat Andrew, koji se često družio s parom.

Getty Images

"Ja sam se zaljubila u Sergea, Andrew se zaljubio u Sergea, Serge se zaljubio u Andrewa... Bili smo trio", rekla je Jane, koja je s 20 godina starijim Gainsbourgom u vezi bila 13 godina. Upoznali su se snimajući film "Slogan" 1968. godine, za koji su također snimili pjesmu "Le Chanson De Slogan".

Ostavila ga je 1980. godine, uglavnom jer je on razvio ovisnost o alkoholu, a on ju nikad nije prebolio. Serge Gainsbourg preminuo je 1991. godine od srčanog udara. S Jane Birkin imao je kćer Charlotte.

ljubavni par

jane birkin

Serge Gainsbourg

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter