Veliki dan se bliži

Pogledajte kako izgledaju pozivnice za vjenčanje Meghan i Harryja, postoji i strogi dress code


Ines Madunić
23.03.2018.10:00
Pogledajte kako izgledaju pozivnice za vjenčanje Meghan i Harryja, postoji i strogi dress code
Reuters

sažeto

Oko 600 ljudi pozvano je na ceremoniju u kapelu Svetog Georgea, a 200 na večernju svadbu


Ines Madunić
23.03.2018.10:00

Britanski princ Harry (33) i Meghan Markle (36) poslali su pozivnice za svoje vjenčanje odabranim gostima. Njih 600 dobit će pozivnice za ceremoniju vjenčanja u kapeli Svetog Georgea, nakon čega će slijediti svečani ručak u dvorani Svetog Georgea u dvorcu Windsor.  Navečer će na svadbi biti oko 200 ljudi. 

Pozivnice su prilično klasične, a mladi par koji stalno ruši ustaljena kraljevska pravila vjerojatno nije imao previše izbora - s obzirom na to da kraljica Elizabeta II plaća sve.

Profimedia

U skladu s tradicijom, na vjenčanje ne pozivaju mladenci, nego to radi stariji član obitelji, u ovom slučaju princ Charles. Njegov je osobni grb na svakoj pozivnici. Na vjenčanje Williama i Kate pozivala je kraljica Elizabeta II.

Uz pozivnicu podrazumijeva se i strogi dress code. Muškarci se pozivaju da dođu u vojnim uniformama, kao što će se pojaviti i Harry, ili u fraku i šeširu, dok žene trebaju doći u "dnevnoj haljini" te također imati šešir.

Profimedia

Inače, pozivnice su se printale u tiskari Barnard&Westwood koja izrađuje pozivnice za kraljevsku obitelj od 1985. godine, a rade se na stroju koji datira iz 1930. godine.

kraljevska obitelj

vjenčanje

princ Harry

Meghan Markle

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter