Tako je to bilo nekad

Pogledajte cool vintage fotke s dodjele Oscara iz zlatnog doba Hollywooda


Ines Madunić
28.02.2018.19:10
Pogledajte cool vintage fotke s dodjele Oscara iz zlatnog doba Hollywooda
Getty Images

sažeto

Jedan od najljepših parova ikad - Natalie Wood i Warren Beatty 1962.


Ines Madunić
28.02.2018.19:10

Dok odbrojavamo sitno do 90. dodjele nagrada Američke akademije, popularno zvanih Oscara, prisjećamo se nekih davnih vremena. Vintage fotografije u nastavku otkrit će vam kako su izgledale najveće filmske zvijezde ikad na dodjelama od četrdesetih pa sve do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Inače, prva se dodjela Oscara održala 1929. godine, prvi put se prenosila na radiju već 1930., dok je prvi televizijski prijenos bio 1953. godine. 

Getty Images

Elizabeth Taylor dobila je Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu "Tko se boji Virginije Woolf". Na dodjeli 26. travnja 1967. godine.

Getty Images

Raquel Welch, Gene Hackman i Cloris Leachman poziraju fotografima na dodjeli 17. travnja 1972. godine. Leachman je dobila kipić za najbolju sporednu žensku ulogu za film "Posljednja kino predstava".

Getty Images

Natalie Wood i Warren Beatty na crvenom tepihu 11. travnja 1962. godine.

Getty Images

Sophia Loren i Gregory Peck na tulumu poslije dodjele Oscara 9. travnja 1963. godine.

Getty Images

Barry Fitzgerald i Bing Crosby sa svojim Oscarima za najbolju sporednu, odnosno glavnu mušku ulogu 15. ožujka 1945. godine. Obojica su ih dobili za film "Going My Way".

Getty Images

Glumica Olivia de Havilland s Oscarom za glavnu žensku ulogu u filmu "To Each His Own". Na fotografiji s glumcem Rayom Millandom, koji joj je dodijelio kipić 19. ožujka 1947. godine.

Getty Images

Laureati najboljih glavnih uloga na dodjeli 27. veljače 1941. godine; James Stewart za film "The Philadelphia Story" i Ginger Rogers za "Kitty Foyle: The Natural History of a Woman".

Getty Images

Glumica Jennifer Jones 3. kolovoza 1944. godine s kipićem za ulogu "Song of Bernadette". Na fotografiji s glumicom Ingrid Bergman.

Getty Images

Zvijezda Donna Reed dijeli autograme nakon što je 25. ožujka 1954. osvojila Oscara za žensku sporednu ulogu u "Odavde do vječnosti".

Getty Images

Talijanska diva Sophia Loren s mužem Carlom Pontijem na večeri poslije dodjele 11. travnja 1962. godine. Dobila je Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu La Ciociara.

Getty Images

Novinari u press sobi izvještavaju o pobjednicima na dodjeli Oscara 1962. godine.

Getty Images

Glumica Connie Stevens s mužem Jamesom Staceyjem i glumcem Maxom Showalterom na večeri nakon dodjele Oscara 13. travnja 1964. godine.

Getty Images

Julie Christie s Donom Bessantom dolazi na Oscare 18. travnja 1966. godine. Te je godine osvojila zlatni kipić za najbolju žensku ulogu u filmu "Darling".

Hollywood

nagrada Oscar

Oscari

Elizabeth Taylor

Sophia Loren

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter