Ljubavna priča: Anica i Robert

Počeli su premladi pa se razišli. Druga šansa došla je nakon pet godina zahvaljujući Mamiću: 'Djeca i muž formula su za moju sreću'


100posto
26.10.2019.09:05
Počeli su premladi pa se razišli. Druga šansa došla je nakon pet godina zahvaljujući Mamiću: 'Djeca i muž formula su za moju sreću'
Ranko Šuvar/Cropix

sažeto

Bivša Miss Hrvatske i nogometni trener nisu odmah prepoznali da su jedno za drugo


100posto
26.10.2019.09:05

Oboje su rođeni u Berlinu u gastarbajterskim obiteljima i danas su jedan od najdugovječnijih manekensko-nogometaških parova.

Anica i Robert Kovač upoznali su se u Njemačkoj jer su im obitelji često išle na druženja hrvatskih iseljenika, a prohodali su kad je njoj bilo 18, a njemu 20 godina.

No, veza je trajala samo nekoliko mjeseci. On se posvetio nogometu, njegov brat Niko također, a Anica je postala manekenka. Radila je u Parizu i htjela se prijaviti na izbor za Miss dijaspore.

Arhiva/Cropix

Zakasnila je pa ju je njezin tadašnji agent Hamed Bangoura prijavio za Miss Zagreba. U Opatiji je ponijela titulu najljepše Hrvatice i 1995. godine predstavljala nas u Južnoafričkoj Republici.

Anica Martinović tada je postigla najbolji plasman hrvatskih misica do danas - postala je prva pratilja Miss svijeta, a haljina Branke Donassy te je večeri proglašena najljepšom na izboru.

Živjela je na relaciji Zagreb-Berlin te putovala po Europi zbog posla, a Robert je gradio nogometnu karijeru u Njemačkoj.

Manekenka je bila u vezi s Ivanom Lovrićem, tadašnjim tjelohraniteljem predsjednika Franje Tuđmana, a nogometaš je ušao u svoj prvi brak s Njemicom o kojoj nikad kasnije nije pričao.

Sreća nije dugo trajala, a onda je jedne večeri navodno na televiziji vidio Anicu. Nagovorio je prijatelja Zorana Mamića da mu nabavi broj i odlučio ju je nazvati.

Damjan Tadić/Cropix

Viđeni su kako se šetaju u Zagrebu, pet godina nakon što su prekinuli. Iste godine ona se preselila kod njega u München, a dvije godine kasnije su se vjenčali. Zajedno su odlučili da će se ona posvetiti obitelji i prestati raditi kad je zatrudnjela s prvim djetetom. Danas imaju dvije kćeri, Leticiju i Viktoriju te sina Marka.

"Želim karijeru, ali ne sada. Djeca su mala i ne možeš sjediti na dvije sjedalice. Kuham, perem, čuvam...", rekla je Anica, dok je njezin suprug rekao kako će "imati vremena za posao jednom kad prestanem igrati".

Kad su jedno vrijeme živjeli u Zagrebu, zajedno su otvorili restoran, ali osim nekih izleta na modnu pistu, Anica se nikad nije vratila manekenstvu.

"Mislim da moj muž može sam neke stvari odlučiti i ne treba njemu žena koja će to umjesto njega raditi. Meni je obitelj na prvom mjestu. Živim za svoje troje djece i za svojeg muža i to želim i zadržati. Djeca i muž formula su za moju sreću. Mislim da je svatko u životu sretan na svoj način. Treba samo pustiti srce da voli. Nema mi ničeg ljepšeg nego kad vidim svoje troje djece i Roberta zajedno. Teško mi je to opisati", rekla je.

Jure Mišković/Cropix

Jedno su vrijeme živjeli u Italiji, zatim ponovno u Njemačkoj, gdje su i danas.

"Kad je na putovanjima, postoji veliki teret na leđima. Nekad je nezgodno, ali da se izdržati. Kad dođe s putovanja, želim samo da sebe donese, da mi kući dođe živ i zdrav. Ne gledam na poklone, to je nepotrebno. Ali moram reći da nije škrt i da je jako dobar muž", rekla je svojedobno. 

Par se nije volio javno pokazivati, rijetko kad zajedno idu na događaje i posvećeni su obitelji. Prije tri godine ponovno su preselili u Njemačku zbog Robertova posla.

Neja Markičević/Cropix

"Svako malo odem u Zagreb. Tu imamo restoran o kojem i dalje brinem. Poželjela sam se naših ljudi. Rođena sam u Njemačkoj, ali tu me ništa ne vuče. Nedostaje mi svaki kutak Hrvatske. U Zagrebu sam živjela zadnjih sedam godina, tu sam pustila korijenje i sad su me počupali. Sad opet sve ispočetka u Frankfurtu", rekla je tada za 24sata.

ljubavni par

ljubavna priča

Robert Kovač

Anica Kovač

newsletter

Prijavite se na Newsletter