Sjećate se cura iz 'Hrvatskog top modela'?

Pobjednica Sabina sve otkantala i postala majka, a Rafaela je nestala! O voditeljici Marini podataka nema godinama


Barbara Marinović
17.12.2018.19:30
Pobjednica Sabina sve otkantala i postala majka, a Rafaela je nestala! O voditeljici Marini podataka nema godinama
Neja Markicevic/Cropix

sažeto

Većina djevojaka manekenstvom se više ne bavi, taj svijet ih je neobično malo zanimao obzirom da su se prijavile u show


Barbara Marinović
17.12.2018.19:30

Sjećate se emisije 'Hrvatski top model', koja se prije 10 godina pojavila na RTL televiziji? Hrvatska verzija emisije 'America's Next Top Model' Tyre Banks prikovala je gledatelje pred malim ekranima dok su gledali sve izazove koje nemilosrdni modni svijet stavlja pred te mlade i ambiciozne dame.

U prvoj sezoni, onoj 2008. godine, show je vodila Tatjana Jurić, a pobjedu odnijela Riječanka Sabina Behlić. Drugo mjesto pripalo je mladoj Valentini Dropulić, dok su ostale zapažene natjecateljice bile Alin Horvat i Marina Jerković.

Sabini se nije sviđala ideja o inozemstvu

Iako im se smiješila dobra manekenska karijera, danas se o djevojkama zapravo ne zna ništa. Sabina Behlić trebala je otići izvan Hrvatske graditi karijeru, no ona je zapravo htjela ostati u rodnoj Rijeci. Uz dečka i cijelu obitelj, nije se Sabina htjela tek tako od njih odvojiti pa se vrlo brzo vratila iz inozemstva i napustila svijet mode. Barem u nekom ozbiljnom smislu. Nastavila je svoj život u nekakvom normalnom smislu jer je tako zapravo bila sretnija. U međuvremenu je postala majka.

Drugoplasirana Valentina Dropulić u showu je bila prepoznatljiva po kratkoj kosi, no danas više tako ne izgleda. Ni ona se nije zadržala u svijetu mode, već se danas bavi privatnim biznisom te je također postala mama. Alin Horvat danas se bavi šivanjem te joj to pričinjava veću radost nego što je modeling svojedobno.

Zapažena je bila i kandidatkinja Marina Jerković. Nakon showa okušala se u ulozi voditeljice, no taj posao nije dugo radila i nakon njega potpuno se povukla iz javnosti.

Druga sezona uz Vanju Rupenu i mladu pobjednicu Rafaelu

Prva sezona tako je iznjedrila par djevojaka od kojih nijedna nije zagrizla za svijet manekenstva. U drugu sezonu stoga su se polagale nade kada je 2010. godine Vanja Rupena preuzela voditeljsku palicu. Pobijedila je tada mlada Rafaela Franić. Neko vrijeme je nakon završetka showa plivala u manekenskim vodama i snimala kampanje, a medijski interes za nju trajao je otprilike godinu dana od završetka showa. Otad pa nadalje ne zna se što je s njom bilo.

Drugoplasirana natjecateljica Nikolina Jurković bavila se modelingom nakon završetka showa, potpisala za uglednu domaću agenciju, no medijski se nije eksponirala. Najeksponiranija i jedna od zanimljivijih natjecateljica tada bila je Mada Peršić. Tada model u nastajanju, danas liječnica i glumica.

hrvatski top model

sabina behlić

rafaela franić

marina jerković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter