Iz anonimnosti u anonimnost

Pobijedili, uzeli pare i nikad više nismo čuli za njih: Gdje je Vazmenko iz Survivora ili top model Sabina koja to nikad nije postala?


Ines Madunić
05.04.2019.14:00
Pobijedili, uzeli pare i nikad više nismo čuli za njih: Gdje je Vazmenko iz Survivora ili top model Sabina koja to nikad nije postala?
Damjan Tadić/Cropix

sažeto

Hrvatska je imala pošten broj realityja, a nekih se pobjednika skoro nitko ne sjeća


Ines Madunić
05.04.2019.14:00

Ako imate osjećaj da se na hrvatskim televizijama stalno vrte samo reality showovi, niste potpuno u krivu. Od talent showova do realityja radi realityja kao što je Big Brother, nagledali smo se svega i svačega. I možete pričati da niste nikad u životu gledali nijedan od zaista mnogobrojnih, ali brojke ne lažu. Većina njih jako je popularna - to je valjda i razlog zbog kojeg ih ima sve više i stalno nam se vraćaju.
A mi smo se sjetili nekih pobjednika koji su iz anonimnosti došli do svojih pet minuta slave - ili manje - i onda se vratili natrag u tu anonimnost.

Goran Kos - Hrvatska traži zvijezdu 2011.

Andrej Švoger/Cropix

Ah, Hrvatska traži zvijezdu, show u kojem je Goran Lisica Fox glumio Simona Cowella, a Tony Cetinski bio neugodan. Prve dvije sezone donijele su nam Bojana Jambrošića i Kim Verson, a treća Gorana Kosa. Sjećate se njega? Bio je ulični svirač, simpatični dečko sa šiltericom na glavi i gitarom u rukama... Ne? 

Ukratko, Goran je za pobjedu dobio ugovor s Dallasom, održao je nekoliko malenih koncerata, uglavnom za razne humanitarne akcije, a navodno je objavio i album. Za njega se, doduše, saznalo tek kad je njegova majka pričala s novinarima i rekla da je Goran "prevaren".

"U tih proteklih godinu dana nije se praktično dogodilo ništa. Imam osjećaj da su ga jednostavno iskoristili, on im je bio potrošna roba na kojoj se dobro zarađuje. Goranove pjevačke kvalitete nitko ne može osporiti, ne kažem da nema zlobnika koji pričaju protiv njega, ali to je ljubomora. Maksimalno su ga iskoristili. Potpisao je ugovor na pet godina, snimili su album, koji je po mom mišljenju smeće. Obećali su mu autorske pjesme, ali od toga nije bilo na kraju ništa. Uglavnom su bili sve prepjevi, osim one koja je napisana za pobjednika HTZ-a ‘Što me noćas odaješ’. Čak se i album zove ‘Novo jutro’ po pjesmi Vlade Kreslina. Sve je to jadno da jadnije ne može biti, samo da se Gorana što prije riješe. Najgore je što su Gorana osudili zbog tog albuma, kao da on ne zna pjevati", rekla je.

Krešimir Duvančić - Big Brother 2008.

Damjan Tadić/Cropix

U petoj sezoni BB-a, koja se snimala na Tajlandu, pobijedio je menadžer Krešimir Duvančić. Iako nije baš bio najzabavniji lik odnio je 1,35 milijun kuna. On, doduše, nije ni planirao neku karijeru kao javno lice. Radio je u obiteljskoj firmi koja se bavi postavljanjem keramičkih pločica i odmah rekao da to ne planira ostaviti, iako ne bi odbio neku zanimljivu ponudu ako se nađe. Nije se našla.

Krešimir danas živi u zagrebačkoj Dubravi i ima sedmogodišnje kćeri blizanke.

Što je učinio s novcem ne zna se detaljno, ali je odmah najavio da će uložiti u kuću i obiteljski posao.

"Svi znaju da mogu računati na mene ako će im trebati dio mojega novca", rekao je velikodušno nakon pobjede. Svatko se zaleti.

Sve nas ionako više zanima gdje su Rina i Mrkvica i što se s njima dogodilo (ostali su u dobrim odnosima, ali ne predobrim; Rina se skinula za Playboy, a Mrkvica radi kao trener i u marketinškoj tvrtki).

Tihomir Bendelja - Supertalent 2009.

Ronald Goršić/Cropix

Mladi Tihomir pobijedio je u prvom izdanju Supertalenta zahvaljujući svojoj vještini twirlinga, odnosno akrobacija sa štapom. Time se bavi od svoje osme godine, a sam je kasnije izjavio kako je istina da ga još ponekad prepoznaju na ulici, ali da pobjeda nije značajno utjecala na njegovu karijeru.

S obzirom na to da se ne bavi nogometom, o tome baš ne čujemo svaki dan, ali Tihomir je prošle godine četvrti put postao svjetski prvak u twirlingu. Usput i studira, a svjestan je toga da se twirlingom ne može baviti u Hrvatskoj.

"Poznajem nekoliko ljudi izvan Hrvatske kojima je to posao. Nadam se da ću i ja to moći ostvariti jer to je moj posao iz snova. Ako ne sad, onda barem kasnije u životu", rekao je.

Sabina Behlić - Hrvatski Top Model 2008.

Ankica Vrdoljak/Cropix

Toliko loš da smo ga svi obožavali, Hrvatski Top Model prikazivao se prije 11 godina, a mnogi nisu bili zadovoljni pobjednicom Sabinom Behlić. Nije, očito, pobjedom bila zadovoljna ni ona jer nije bila spremna na ozbiljnu manekensku karijeru.

Riječanki se nije svidjela ideja da živi i radi u inozemstvu. Kao pobjednica je dobila potpisivanje ugovora s agencijom i putovanje u New York. Putovanje je iskoristila turistički, a ugovor nikad nije potpisala.

Snimila je kampanju za domaću modnu marku Diadema i to je, otprilike, bilo to. Vratila se u Rijeku, gdje je u međuvremenu postala majka i živi povučenim obiteljskim životom

Vazmenko Pervan - Survivor 2005.

Martina Popovčić/Cropix

Survivor je možda puno obećavao, ali zapravo nije baš oduševio gledatelje. Bio je to prvi reality na HRT-u koji je pokušao konkurirati komercijalnim televizijama pa su se odlučili za licencirani i provjereni format. Ipak, ovo je Hrvatska, potpuno drugačije tržište, a kome je američki Survivor bio zanimljiv, hrvatski sigurno nije. Toliko se nije gledao da se druga sezona nikad nije dogodila.

Bilo kako bilo, pobijedio je Vazmenko Pervan, natjecatelj u skokovima u vodu koji je radio u marketingu.

Godinu nakon pobjede, kojom je dobio 700.000 kuna, doživio je tešku prometnu nesreću zbog koje je morao na dvije operacije. Izvukao se potpuno zdrav zahvaljujući vježbanju, o čemu je i pričao u medijima, a danas se povremeno bavi manekenstvom.

reality show

reality zvijezda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter