skoro je bila i žrtva serijskog ubojice

Pjevačica o rock legendi: 'Nabavila sam mu kokain, a onda mi je pokazao svoj penis. Pomislila sam: Pa, jako lijepo! Mislim da mi je tako htio zahvaliti'


Ines Madunić
01.10.2019.08:30
Pjevačica o rock legendi: 'Nabavila sam mu kokain, a onda mi je pokazao svoj penis. Pomislila sam: Pa, jako lijepo! Mislim da mi je tako htio zahvaliti'
Profimedia

sažeto

Debbie Harry objavila je svoje memoare u kojima je opisala i bizarnu epizodu s Davidom Bowiejem


Ines Madunić
01.10.2019.08:30

Frontžena grupe Blondie i jedna od najvećih punk ikona, Debbie Harry, objavila je svoje memoare "Face it" u kojima se osvrće na svoj život prije slave, heroinsku ovisnost i traumatična iskustva iz mladosti.

U dijelovima koji su objavljeni u britanskim i američkim medijima opisane su nevjerojatne anegdote iz njezina života, ali jedna o Davidu Bowieju posebno je zanimljiva.

Vrijeme radnje su sedamdesete, kad je Debbie bila na početku karijere, a u New Yorku se družila s Davidom Bowiejem i Iggyjem Popom. 

Getty Images

"Jednom su njih dvojica tražili kokain jer je njihova 'veza' presušila. Prijatelj mi je dao gram, ali nisam voljela kokain jer sam od njega bila nervozna i utjecao mi je na grlo. Dala sam im to i oni su ga pošmrkali odjednom. Nakon toga David je izvadio svoj penis - kao da ja službeno provjeravam penise. Valjda je mislio da sam navikla na to jer sam bila u bendu samo s muškarcima. Mislim da mi je tako htio zahvaliti. Njegova je veličina bila zloglasna, svi su to znali i obožavao ga je pokazivati ženama i muškarcima. Bilo je smiješno i seksi. Nisam ga dotaknula, ali pomislila sam: 'Pa, jako lijepo!' Bila sam pomalo polaskana jer je on stvarno glazbeni genij i divim mu se", napisala je Harry.

U biografiji je također napisala kako je skoro bila žrtva serijskog ubojice Teda Bundyja, ali je pobjegla u posljednji trenutak.

Jedne je večeri tražila taksi kako bi došla do kluba, a zaustavio se muškarac u bijelom automobilu koji ju je nagovorio da uđe i da će ju on povesti.

"Bio je jako uvjerljiv, nije odustajao. Ušla sam u auto, bilo je ljeto i bilo je vruće, a prozori su bili jako malo otvoreni. Kad sam htjela otvoriti ih još malo, shvatila sam da nema drške za otvaranje prozora, a nema ni one za otvaranje vrata. Shvatila sam da je cijela unutrašnjost auta prazna. Osjećala sam se nesigurno i htjela sam pobjeći. On je samo šutio. Kad sam nasilu otvorila prozor i gurnula ruku kako bih otvorila vrata, naglo je skrenuo, a ja sam izletjela iz auta nasred ulice", napisala je Harry. Tek nakon 15 godina shvatila je da je bila u autu s jednim od najzloglasnijih serijskih ubojica ikad. 

Getty Images

"Bilo je to prije nego što su ga pogubili. Sve sam povezala i shvatila da je to stvarno bio on te večeri. Sve se poklapalo, bilo je to baš u to vrijeme kad je ubijao. Srećom, ja sam jedna od onih koji su uspjeli pobjeći", kaže Harry.

Opisala je kako se osjećala bespomoćno nakon što je silovana uz prijetnju nožem. U stan koji je dijelila s tadašnjim partnerom i članom benda Chrisom Steinom provalio je nepoznati muškarac te ju napao, a zatim ukrao njihovu opremu. Slijedio ih je u stan i oboje zavezao.

"Bila sam bijesna, frustrirana, sve što sam htjela bila je osveta. Chris je bio uz mene i pomogao mi je da prebrodim sve to. Iz nekog je razloga moj razum prevladao i uspjela sam prijeći preko svega", rekla je.

Priznala je kako su ona i Stein bili ovisnici o heroinu.

"Bili smo siromašni i drogirali smo se iz očaja. Ponekad nam je bilo genijalno, a ponekad užasno. Ali, to je priča o rock'n'rollu, zar ne?", rekla je te dodala da ne žali ni za čim u svom životu, iako možda nije trebala uzimati heroin.

David Bowie

Iggy Pop

memoari

Debbie Harry

Blondie

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter