I monarhija se mijenja

Piše se povijest: Ove godine imat ćemo prvo kraljevsko gay vjenčanje


Ines Madunić
17.06.2018.21:15
Piše se povijest: Ove godine imat ćemo prvo kraljevsko gay vjenčanje
Instagram

sažeto

Rođak kraljice Elizabete II vjenčat će se s dugogodišnjim partnerom 


Ines Madunić
17.06.2018.21:15

Ova je godina očito prepuna ljubavi za kraljevsku obitelj. Nakon vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle čeka nas još i ono princeze Eugenie. No, još jedno vjenčanje, i to povijesno, dogodit će se 2018.

Prvo kraljevsko gay vjenčanje održat će se krajem ljeta, a sretnik je lord Ivar Mountbatten koji će ozakoniti dugogodišnju vezu s Jamesom Coyleom.

Ivar je kraljičin rođak koji se godinama borio s vlastitom seksualnošću, no sad je konačno sretan i jedva čeka ući u brak s partnerom kojeg je upoznao u Švicarskoj na skijanju.

Da stvar bude bolja, do "oltara" će ga dovesti njegova bivša supruga Penny, s kojom je bio u braku 16 godina te imaju tri kćeri, Ellu (22), Alix (20) i Luli (15). Penny i Ivar ostali su u odličnim odnosima nakon razvoda, a njihove kćeri došle su na ideju da Penny "preda" Ivara na vjenčanju.

 

The modern Father's Day - two dads! #bridwellpark #fathersday #modernfamily

A post shared by Ivar (@ivar_mountbatten) on Jun 18, 2017 at 2:54am PDT

"Jako sam emocionalna zbog toga, dirnuta sam jer ću sudjelovati u tome. Od prvog trenutka odlično se slažem s Jamesom, a Ivar se potpuno promijenio na bolje otkad je priznao da je gay. Puno je bolja osoba, sretniji je", rekla je Penny.

Ivar i ona razveli su se prije osam godina, a kraljičin rođak u trećem koljenu prvi je član šire kraljevske obitelji koji je otvoreni homoseksualac.

"Ljudi su bili pomalo šokirani, ali svi su me prihvatili. Moja najstarija kćer rekla je da je to potpuno normalno. Današnje generacije to drugačije shvaćaju", kaže Ivar.

Da ga više privlače muškarci nego žene zna još od djetinjstva, a prije nego što se vjenčao s Penny priznao joj je da je imao aferu s muškarcem kad je bio na putovanju Južnom Amerikom.

Oboje kažu da su se voljeli i da su imali predivan brak, ali da su sad sretniji.

Ivar i James imat će malenu ceremoniju na kojoj će biti prisutna samo uža obitelj, a kasnije planiraju večeru i zabavu za oko 120 ljudi. 

kraljevska obitelj

vjenčanje

gay brak

lord Ivar Mountbatten

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter