No Comment by vaša Ljubica

Kraljica hrvatskog Instagrama ne spušta cijenu, problematična je, no na vrhu je hijerarhije dok treća liga reklamira sve - čak i 'pazarske' kioske


100posto
15.03.2019.11:00
Kraljica hrvatskog Instagrama ne spušta cijenu, problematična je, no na vrhu je hijerarhije dok treća liga reklamira sve - čak i 'pazarske' kioske
Foto: iStock

sažeto

U ovotjednoj kolumni vaša Ljubica piše o kratkotrajnom padu Instagrama


100posto
15.03.2019.11:00

Dragi moji,

Jeste li vi vidjeli ovu tragediju koja se dogodila proteklog tjedna? Lako za WhatsApp, ali Facebook, a tek Instagram? Zamislite, ne daj Bože, da se Instagram nije vratio? Gdje bi nestale manekenke od 158 centimetara visine, gdje bi nestali modeli od 100 kilograma? Kako bi uspješne poslovne žene nastavile svoj posao, gdje bi otišla pozamašna zarada koju su oglašivači unaprijed dogovorili pa isplatili?

Bilo bi mi žao da se to dogodilo. Kako bismo onda doznali išta o nedostupnim (Instagram) zvijezdama? Tuđim konstapacijama, nedostacima vitamina, kremama i metodama mršavljenja? Kako bismo ikad doznali tko što ujutro jede, tko što nosi u krevet, tko se kojim uljem ili kremom maže po tijelu, kako se saniraju strije? Ili, najvažnije - tko kojim usisavačem usisava svoj građanski stan?

Instagram ima hijerarhiju, zamislite da je pao na dulje vrijeme, čime bi se kraljice bavile?

Primijetila sam da postoji prava Instagram hijerarhija. Jedna je kraljica - i onda cijenu ne spušta, ostale su sljedbenice, a treća liga su one koje žele status pa dotad reklamiraju sve - od igle do lokomotive. Od pazarskih kioska do jačih brendova. Kraljica je, navodno, veliki profesionalac, ali je i pomalo problematična. Svugdje isto.

Ali! Što kada se dogodi ovakav krah? Kad tehnologija na jedan dan iznevjeri svoju djecu? Tražile ste samo malo skrolanja prije spavanja, a ono - nema rifrešanja. Crna sudbina ispisana crvenim slovima. Dok je vama nastao možda samo omanji napadaj panike jer ne možete uhoditi one koje inače uhodite i pratite, junakinjama novog doba dogodio se stvarni poslovni problem.

Foto: iStock

Užitak koji se pretvorio u posao i generirao ogromnu količinu problema, hejta i vršnjačkog nasilja

'Što ću sad? Trebala sam objaviti sponzorirani prije sat vremena?', panika je nastala u taboru jedne omanje influencerice pa je brzo zvala kolegicu i pitala zna li više o svemu. Otvorile su sve portale, čak i one strane... Samo da bi nešto doznale, saznale, učinile. Instagram je njihov užitak koji se pretvorio u posao, zaboga. Kako dalje?

Kad dobijete više od prosječne hrvatske plaće za jednu objavu, jasno je otkud panika, strah i problem. Nitko ne želi ostati bez lipe na računu, i to ni krive ni dužne. Teškog truda se u sve uložilo, riskira se tjeskoba i anksioznost zbog života pod lupom javnosti, sad bi još najbolje bilo da se sve uruši.

Inače, kad smo već spomenuli najveće probleme sadašnjice, zaista ima klinaca koje je Instagram era dovela do problema. Kriva percepcija sebe, maltretiranje više ili manje popularnih kolega, kriva percepcija svijeta... Užas. Nije stoga ni loše što se dogodila ova mala, prisilna pauza od svega. Nekad je to dobro, čak i za influencer(ic)e.

Foto: iStock

Ne budite hejteri, do idućeg tjedna ljubi vas,

Vaša Ljubica

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama u kolumni je slučajna i nenamjerna.

No Comment

No Comment by vaša Ljubica

newsletter

Prijavite se na Newsletter