Sad ide po realityjima i svadbama

Ovog čovjeka nazivaju začetnikom turbo folka, devedesetih je imao veću cijenu nego Brena, a volio je Miloševićevu kćer


100posto
17.04.2019.19:30
Ovog čovjeka nazivaju začetnikom turbo folka, devedesetih je imao veću cijenu nego Brena, a volio je Miloševićevu kćer
Instagram

sažeto

Ivan Gavrilović bojao se za život zbog veze s Marijom Milošević


100posto
17.04.2019.19:30

"Techno! Techno! Techno folk!" čuje se na početku pjesme "200 na sat", najvećeg hita Ivana Gavrilovića. Srpski pjevač tom je pjesmom obilježio dance devedesetih u Srbiji, ali bio je i prvi koji je spojio techno, odnosno dance žanr s folkom. I danas ga se smatra začetnikom omraženog turbo folka, a i sam se time diči.

"Ja sam izmislio turbo folk. Bio sam hrabar jer nitko nije htio izdati tu pjesmu", rekao je svojedobno.

Gavrilović je s tom pjesmom postao mega zvijezda u Srbiji. Prije toga bio je član Funky House benda, a samostalni album objavio je 1994. godine.

"Imao sam puno novca, cijena po nastupu mi je bila veća od Brenine, minimum 10.000 maraka po večeri. Sve sam potrošio. Bilo je to opasno vrijeme, puno kriminalaca, nisam ni smio pokazivati da imam love jer bi se onda netko nakačio i uzimao mi reket", izjavio je nedavno.

Osim po karijeri, Gavrilović je bio poznat i po ljubavnoj vezi s Marijom Milošević, kćeri Slobodana Miloševića koji je tada bio na vlasti.

"S Marijom sam se upoznao u jednom klubu. Nisam imao pojma tko je ona, pogotovo jer je imala periku. Ona je znala tko sam ja jer sam u tom periodu bio popularan i imao sam puno love. Tu noć smo se zabavljali, a kad smo se rastali, ostavila mi je posjetnicu da joj se javim. Sutradan, kad sam vidio o kome je riječ, nisam se htio petljati jer sam se bojao. Onda se ona meni javila i tako smo se počeli viđati. Bilo mi je lijepo s njom u svakom smislu, pa i u seksualnom. Bila je normalna, ali nesretna djevojka. Kod sebe je stalno držala Slobinu sliku", rekao je Gavrilović.

Ispostavilo se da njihova veza nije bila svima po volji, a danas kaže da se vjerojatno s razlogom bojao biti s njom.

"Marija me upoznala s Mirom i Slobom prije nego što smo otišli na more u Grčku, ali s njima nisam ulazio u pretjeranu komunikaciju. Ne znam jesu li oni imali nešto protiv naše veze, ali netko iz tog kruga ljudi jest. Kad smo bili u Grčkoj, namjestili su nam da prekinemo. Optuživali su me da želim ubiti Mariju i napraviti prevrat u Srbiji. Jedan policajac mi je uzeo putovnicu i trebali su me odvesti do Beograda, ali čim me ostavio samog, zbrisao sam. Od Atene do Soluna platio sam taksi 650 maraka. Četiri dana sam se krio po crkvama, spavao na klupama. Kad više nisam imao snage, otišao sam u konzulat i naišao na jednog čovjeka koji mi je pomogao da prijeđem granicu", rekao je za srpske medije.

 
 
 
View this post on Instagram

BITI NAJBOLJI-A ŠTO DA NE!!!💪💪💪💪💪💪

A post shared by Ivan Gavrilovic (Official) (@ivangavrilovicofficial) on Apr 12, 2019 at 6:30am PDT

Nakon Miloševićevog pada pao je u nemilost javnosti pa se maknuo iz glazbe, no ponovno se vratio prije nekoliko godina.

"Dosta vremena je prošlo dok se nisam vratio na scenu. Čovjek mora biti pažljiv. Ja kao klinac od 25-26 godina mislim da nisam bio dovoljno svjestan u što ulazim. Ja sam sebi poslije toga spašavao život, a mislilo se da sam imao neke benefite. To nije Marija kriva, nego netko kome je to smetalo. Izgubio sam puno dana i godina da bih se vratio u neku normalu i život", rekao je.

Sad najviše nastupa po klubovima, a zbog hita iz devedesetih, "Došao sam da te ženim", često nastupa i po vjenčanjima.

"I danas me zovu da ju pjevam na vjenčanjima, zarukama. Hvala Bogu da postoji ta pjesma, da je nema ne bih se danas bavio glazbom", rekao je.

Kao i druge ocvale zvijezde, sudjelovao je u reality showu "Parovi".

turbo folk

Ivan Gavrilović

newsletter

Prijavite se na Newsletter