Nijedna ovisnost nije laka

Ovisni o akciji u krevetu: Glumac spavao s 4000 žena, pjevačicu posjećivala tri muškarca dnevno: 'Bila sam u krizi, htjela sam umrtviti bol'


Ines Madunić
15.10.2019.17:00
Ovisni o akciji u krevetu: Glumac spavao s 4000 žena, pjevačicu posjećivala tri muškarca dnevno: 'Bila sam u krizi, htjela sam umrtviti bol'
Profimedia

sažeto

Mnogi su slavni priznali kako su se borili s ovisnošću o seksu


Ines Madunić
15.10.2019.17:00

Američki mediji prenose posljednjih dana kako se zvijezda filmova "Avengers", Jeremy Renner, s bivšom suprugom bori oko skrbništva nad njihovom šestogodišnjom kćeri Avom, a u javnost stalno cure intimni detalji njihovog razvrgnutog braka.

Iako su isprva dogovorili zajedničko skrbništvo, Sonni Pacheco sada traži da ona ima potpunu odgovornost za Avu te optužuje Rennera da je htio ubiti nju i sebe, da je imao problema s alkoholom, no on odgovara svojim optužbama.

Tvrdi da je manekenka i glumica opsjednuta seksom na nezdravi način.

Kaže kako je njegove nage fotografije slala njihovoj socijalnoj radnici i odvjetnicima. Tvrdi i kako izrađuje seksualno eksplicitne skulpture koje pokazuje njihovoj kćeri i da je zabrinut.

Profimedia

Sonni nije odgovorila na ove optuže, a to nije prvi slučaj opsjednutosti i ovisnosti o seksu u Hollywoodu.

Iako medicina ne prihvaća kompulzivno seksualno ponašanje kao ovisnost koja je jednaka psihološkom poremećaju, kao što su ovisnosti o kockanju ili alkoholu, postoje akutna stanja takvog ponašanja. Liječe se uglavnom psihološkom terapijom.

Definitivno postoji problem kod ljudi koji se upuštaju u kompulzivna seksualna ponašanja bez obzira na moguće negativne posljedice, no mnogi sumnjaju kako je "ovisnost o seksu" mnogima samo izlika za neodgovorno ponašanje.

Uostalom, čak se i Harvey Weinstein branio upravo time kad su počele padati optužbe za seksualno zlostavljanje koje je činio gotovo 30 godina. Nakon što ga je više desetaka žena optužilo za zlostavljanje i silovanje i kad je shvatio da je vrag odnio šalu, po hitnom postupku je objavio da se prijavio u kliniku za liječenje ovisnosti o seksu.

Isto je napravio i Kevin Spacey, no to ih nije spasilo od optužbi. Seksualno zlostavljanje nema nikakve veze s ovisnosti o seksu.

Branio se time i golfer Tiger Woods nakon što se saznalo da je suprugu češće varao nego što nije. Javilo se više od deset žena koje su rekle da su imale aferu s njim, a imao je odnose i s prostitutkama. Svi su odnosi bili dobrovoljni.

Profmedia

Seks skandal snažno je odjeknuo u cijelom svijetu jer je Woods bio sportski superstar i najbolji golfer na svijetu s naizgled savršenim obiteljskim životom.

"Problem je moje kontinuirano neodgovorno ponašanje. Bio sam nevjeran, imao sam afere. Varao sam. To što sam napravio nije prihvatljivo i ja sam jedini kojeg za to treba kriviti", rekao je tada Woods i objavio kako ide na terapiju kako bi izliječio svoju ovisnost o seksu.

Ipak, brak s Elin Nordegren nije opstao i razveli su se 2010. godine.

O svojoj ovisnosti o seksu pričao je otvoreno i Charlie Sheen, posebno nakon što je obavijestio javnost da je HIV pozitivan.

Sheen je u Hollywoodu uvijek bio poznat kao zločesti dečko, a jednom je izjavio da je spavao s 4000 žena.

Profimedia

Glumac se borio sa svojim nagonima i ovisnostima praktički cijeli život. Prvi džoint zapalio je s 11 godina, a s 15 je prvi put platio usluge prostitutke.

Sve je došlo do vrhunca 2011. godine, kad je zbog alkohola i droga dobio otkaz u seriji "Dva i pol muškarca", iako je tamo imao glavnu ulogu.

Charlie je tad objavio kako živi s dvije Playboyeve zečice s kojima je u otvorenoj vezi.

Četiri godine kasnije na televiziji je priznao da ima HIV te ispričao kako je bio seksualno neodgovoran te da je često spavao s prostitutkama.

Kod Sheena je ovisnost o seksu bila povezana s onima o drogi i alkoholu, slično kao i kod Davida Duchovnyja i Michaela Douglasa. Oba su glumca bili na liječenju od ovisnosti, Douglas u devedesetima, a Duchovny 2008. godine. 

Profimedia

Duchovny je uspio još nekoliko godina održati brak s glumicom Teom Leoni, s kojom ima dvoje djece, no konačno su se razveli 2014. On je sam priznao da se prijavio na liječenje od ovisnosti o seksu te rekao kako je istovremeno bio i alkoholičar, dok je Douglas priznao samo ovisnost o alkoholu.

Robie Williams imao je problema s drogama i alkoholom, a onda je to sve zamijenio seksom.

"Odrekao sam se pića i droga na turneji i htio sam to zamijeniti nečim drugim pa sam se stalno seksao. Za mene je to bilo kompulzivno, ali potpuno bezdušno", rekao je pjevač.

Irski glumac Colin Farrell prijavio se na liječenje od ovisnosti o seksu i alkoholu nakon što je, također poznat kao zločesti dečko, došao u centar svjetske javnosti 2005. godine. Procurila je njegova snimka seksa s manekenkom Nicole Narain, nakon čega su se oboje povukli i borili se s liječenjem.

Bivšu spajsicu Melanie Brown bivši muž je optužio da je ovisna o seksu. Brakorazvoda parnica Mel B i glazbenog producenta Stephena Belafontea trajala je mjesecima, a njihovo međusobno optuživanje dosegnulo je vrhunac kad je otkriveno da je pjevačica redovno tražila muža da imaju trojac s njihovom dadiljom.

Belafonte je rekao, a dadilja potvrdila, da je Mel B tražila da gleda njih dvoje kako se seksaju, često ih je snimala i pridruživala im se, a tvrdi i kako je bila ovisna o kokainu.

Profimedia

Nakon razvoda neki su tabloidi pisali kako je slomljeno srce liječila seksom i alkoholom te da je znala seksati se s tri muškarca u jednom danu, a jutro bi započela votkom. I ona se prijavila na liječenje.

"Posljednjih šest mjeseci bili su iznimno teški za mene. Pišem autobiografiju i bilo je jako traumatično ponovno proživljavati emocionalno zlostavljanje iz moje bivše veze, kao i suočavati se s tolikim problemima u mom životu. Pila sam da bih umrtvila bol. Nekad je jako teško nositi se sa svim osjećajima. Ali problem nikad nije bio seks niti alkohol - sve je ispod toga. Jasno mi je da sam bila u krizi, ali pokušavam se nositi s time", rekla je Mel B.

Robbie Williams

Charlie Sheen

Stephen Belafonte

ovisnost o seksu

Michael Douglas

Melanie Brown

Colin Farrell

Jeremy Renner

David Duchovny

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter