Progovorili ljudi iz okoline

Otkrivene tajne jugoslavenske legende! Zna zaboraviti gdje je parkirala pa sumanuto traži automobil po kvartu, voli biti i bez vode i struje...


100posto
02.07.2019.14:00
Otkrivene tajne jugoslavenske legende! Zna zaboraviti gdje je parkirala pa sumanuto traži automobil po kvartu, voli biti i bez vode i struje...
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

sažeto

Seka Sablić divna je dama, njezini susjedi kažu da je pristupačna, pristojna, posebna i prizemna


100posto
02.07.2019.14:00

Legenda jugoslavenske kinematografije, glumica Jelisaveta - Seka Sablić živi u centru Beograda, u jednoj od starih i renoviranih zgrada. Njezini susjedi otkrili su da su u Sekinom susjedstvu živjele i glumačke legende poput Dragana Nikolića, Milene Dravić, Bate Živojinovića... No, priča je ovo prvenstveno o sjajnoj Seki, koja je draga i neposredna, barem ako je vjerovati svjedočenjima njezinih susjeda. Raspoložena kraljica komedije je, piše Kurir, raspoložena za sve akcije za dobrobit stanara, sama ih je i pokretala. Bila je čak i upraviteljica zgrade svojedobno, a onda je zbog obaveza odustala od toga i prepustila svom susjedu Pajkiću Vojinu da odrađuje tu dužnost umjesto nje.

Zna zaboraviti gdje je parkirala pa traži auto po kvartu

'Ne bih volio naljutiti Seku time što ću vam ispričati nešto što bi joj moglo smetati. Dobra je žena i ako odemo sada kod nje na vrata i lijepo se predstavite, vjerojatno će vas primiti. Razumna je i pametna gospođa. Često se smijemo ujutro, kada kao i većina nas, zaboravi gdje se parkirala prethodne večeri pa ujutro traži auto nasumično po kvartu. Vuče kolica s tržnice i slobodno se kreće po susjedstvu, nije nimalo umišljena. U kućnoj haljini je u stanu, često čuva unuka svog sina Stefana, a pušta ga i da se igra s malim susjedom u zgradi', otkrio je upravitelj Sekine zgrade.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ne priča o svojim ulogama, dolazi na tržnicu, a nekad sjedne i u kvartovski kafić da bi popila kavu

Drugi se susjed nadovezuje i kaže da je Seka divna osoba. 'Prava je dama, posebna, izvrsna glumica. Nikad nije sebe veličala i pokazivala svoju moć nad običnim ljudima. Ni sa kim u susjedstvu ne razgovara o svojim ulogama da ih ne guši svojim obavezama i zadacima, ali neke za koje zna da vole kazalište pozivala je na premijere i poklanjala im ulaznice za predstave. Mi imamo velikane u susjedstvu', ispričao je umirovljeni policajac i nadovezao se govoreći o pokojnim glumcima Gagi Nikoliću i Bati Živojinoviću.

Obožava, dodala je i susjeda iz Sekine zgrade, glumica odlaziti na tržnicu, a nakon špeceraja nekad sjedne i u kvartovski kafić da bi popila kavu. Sablić je jedna od najvećih glumica ovih prostora, obožavana je u svim zemljama bivše države, a njezin obol cijeni svatko tko ju je ikada gledao i bolje upoznao njezin rad. Osim stana u beogradskom centru, na more voli ići u malo selo u Crnoj Gori, gdje često nema ni struje ni vode. Odgovara joj povremeno i takva izolacija.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Seka Sablić

Jelisaveta Seka Sablić

newsletter

Prijavite se na Newsletter