Tragedije koje su potresle Hrvatsku

Otišli su mladi, na vrhuncu stvaralaštva... Maja preminula uslijed teškog srčanog udara, a Dino zbog miksa tableta koje je povremeno uzimao


Barbara Marinović
02.02.2019.21:00
Otišli su mladi, na vrhuncu stvaralaštva... Maja preminula uslijed teškog srčanog udara, a Dino zbog miksa tableta koje je povremeno uzimao
Foto: CROPIX/Marin Franov

sažeto

U nedjelju je preminuo mladi glumac Robert Budak. Zavio je u crno hrvatsko glumište, imao je brojne prijatelje i pred sobom blistavu karijeru


Barbara Marinović
02.02.2019.21:00

Odlasci mladih i talentiranih pogode uvijek na posebno težak način. Pred njima je bila karijera, ostvarenja, čitav jedan život koji se naglo i tužno završio.

Previše prerano i tragično napustio nas je u nedjelju zagrebački glumac Robert Budak. U 27. godini preminuo je i u crno zavio svoje bliže, ali i cijelo hrvatsko glumište. Pred njim je bila, predviđali su kolege i kritičari, blistava karijera. Dobio je nagradu hrvatskog glumišta 2017. godine za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za ulogu u predstavi Taksimetar' Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba. Večer prije odlaska, u subotu, igrao je u predstavi 'Huddersfield' Renea Medvešeka. Nedjeljna izvedba je, zbog njegove smrti, otkazana. Od njega su se u tuzi oprostili kolege i prijatelji.

Foto: Livio Andrijić/CROPIX

Bila je puna života

Šokirala se i rastužila javna i glumačka scena kada je u ožujku 2014. godine objavljeno da je preminula glumica Maja Petrin. Bila je mlada, puna života, izravna i otvorena, a kolege su je obožavale. Imala je svega 41 godinu kada je uslijed drugog infarkta preminula. Iza sebe je ostavila brojne uloge i tada 17-godišnju kćer Petru za koju je Maja bila iznimno vezana. Nevjerica je zavladala kada je pet godina prije drugog infarkta doživjela prvi. Imala je svega 36 godina kada je naglo doživjela prvi i teški srčani udar. Nije mogla vjerovati da joj se to dogodilo. Završila je na hitnom zahvatu, ugradili su joj stentove. U strahu za zdravlje, Maja je promijenila i životne navike. Nažalost, pet godina kasnije doživjela je drugi infarkt, koji je za glumicu bio koban.

Foto: Neja Markičević/CROPIX

Tuga i nevjerica zbog Dolores

Odlazak Dolores Lambaše, koja je preminula prije pet godina u teškoj prometnoj nesreći, šokirao je sve. Ozljede su bile preteške da bi se mlada Dolores spasila, preminula je u 32. godini života. Cijelo osoblje bolnice u Slavonskom Brodu angažiralo se da pomognu glumici i spase je, no nije se moglo napraviti ništa. Iza sebe je ostavila ožalošćenu obitelj, ali i brojne uloge i glumački svijet u kojem se tek trebala do kraja dokazati.

Foto: CROPIX

Dvornik ostavio sjajne materijale iza sebe, 'Pandorina kutija' oduševila je sve

Legenda hrvatske glazbe, Dino Dvornik, preminuo je u dobi od svega 44 godine. Preminuo je od mješavine tableta koje je popio kako bi lakše zaspao i umirio se. Posljednje dane života bio je u stresu zbog izlaska novog albuma, na kojem je ostavio sjajne materijale. Dvornik je u svoje 44 godine ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni i time se nikad neće zaboraviti. Beskrajno nedostaje na sceni - kolegama i obožavateljima, ali prije svega svojoj obitelji.

Marin Franov

Dino Dvornik

Dolores Lambaša

Robert Budak

Maja Petrin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter