'Zbog tebe i na kraj svijeta'

Ostavljali su obitelj, prijatelje i domovinu samo kako bi bili s pravom osobom. Trebalo je prilagodbe, ali danas ne skrivaju sreću


Ines Madunić
02.08.2019.14:00
Ostavljali su obitelj, prijatelje i domovinu samo kako bi bili s pravom osobom. Trebalo je prilagodbe, ali danas ne skrivaju sreću
Instagram

sažeto

Zbog ljubavi su se preselili na drugi kraj svijeta i nisu požalili


Ines Madunić
02.08.2019.14:00

Veza na daljinu, znaju svi koji su je doživjeli, nikad nije laka. Čak ni kad ste u različitim gradovima u istoj državi može biti teško, no kako je tek kad ste zaljubljeni u nekoga tko je na drugom kraju svijeta? Dobro to znaju i neki naši slavni koji su upravo zbog ljubavi preselili u druge države. 

Petra Nižetić zaljubila se u Sinjanina Franu Mastelića koji već godinama živi u Kaliforniji. Upoznali su se u Dalmaciji kad je on došao na godišnji odmor, a nakon tri tjedna provedena zajedno morao se vratiti u San Francisco. Odmah ju je pozvao da dođe s njim, što je ona i prihvatila. Neko su vrijeme tako živjeli u vezi na daljini, a onda je onda odlučila otići u Kaliforniju.

"Nije bilo teško jer sam oduvijek znala da sam u stanju napraviti sve kada je ljubav u pitanju. Od prvog dana je bio uz mene jer je znao koliko sam vezana uz svoju obitelj i prijatelje. Napravio je uistinu sve da prizemljenje na američko tlo prođe što bezbolnije", rekla je Petra.

Vjenčali su se prvo u San Franciscu, a onda i u Splitu, kako bi njihove obitelji i prijatelji mogli biti s njima.

Petra priznaje da je nostalgija za rodnom Dalmacijom jaka, a svojedobno je rekla i kako bi oboje htjeli da im djeca odrastaju upravo tamo, uz njihove obitelji. Nedavno su postali roditelji, Petra je rodila sina Jozu, ali o preseljenju u Hrvatsku nisu razmišljali.

 
 
 
View this post on Instagram

• U ovih zadnjih misec dana stigli smo se vinčat, priživit grupni honey moon na Visu, podružit se s rodbinom i prijateljima, izist pašticadu u Privoru, razridit kivije u Brnazama, bacit se par puta u more i jednom (u robi) u bazen, sredit zube, ošišat se više od samo jednom, postat svjetski viceprvaci, dočekat svjetske viceprvake i punih se srdaca vratit u San Francisco (doduše bez kufera koji je negdi zapea s bračkim maslinovim uljem, slavonskim kulenom i još par stvari koje u tudžini život znače). Pouka: život je kratak, a godišnji još kraći..zato uživaj u svakom trenutku 😍🤟🏼 Fala svima koji su #croatiandays učinili nezaboravnim. Neke sam spomenula u intervjuu za @gloria.hr , a one koji su htjeli ostati anonimni volim podjednako ♥️ ovo su zadnje slike od #croatianwedding obećajem, a potpisuje ih Šoltanin @matejpasalic 😘 . . . #vacationmodeoff #croatiandays #backtoreality #wedding #bride #modakomoda #picoftheday #weddingdress #split #croatia

A post shared by Petra Nizetic Mastelic (@modakomoda) on Jul 23, 2018 at 8:20am PDT

Nekadašnja Miss Dalmacije Dina Jelaska svog je supruga također upoznala u Dalmaciji, na Hvaru. S Egipćaninom Hatemom Marie neko je vrijeme također održavala vezu na daljinu, ona je putovala tamo, čak i sa svojom obitelji, on je dolazio u Split, a nakon dvije godine on ju je zaprosio.

Dina je pristala i otišla u Dubai, gdje njezin suprug radi za šeikovu obitelj. Nakon nekog vremena i ona je dobila posao tamo te radi u odnosima s javnošću.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Jelaska Marie 👀 (@d.j.dubai) on Jan 23, 2019 at 9:51am PST

Puno je prašine podigla kad je otkrila kako je od tadašnjeg dečka na poklon dobila - Audi.

"Neki su pogrešno shvatili moju izjavu da takvo vozilo nikada ne bih dobila od nekog dečka da sam ostala u Hrvatskoj, a htjela sam samo reći da je standard tamo puno viši nego u našoj zemlji. Poštujem njihovu vjeru, čestitam svima i ramazan koji je upravo počeo, ali u svojem dubajskom domu volim kititi najljepše božićne borove na svijetu. A manekenstvo u Hrvatskoj? Ma kakvi! Tamo se ipak puno bolje zarađuje", rekla je Dina.

I oni su imali dva vjenčanja - jedno u Sustipanu, a jedno u Dubaiju, za koje je Dina morala promijeniti vjeru. Danas ima troje djece s kojima često dolazi u rodnu Dalmaciju.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Jelaska Marie 👀 (@d.j.dubai) on Jul 28, 2019 at 1:55am PDT

"Kad se zapitam što mi najviše nedostaje u Dubaiju, osim dragih ljudi i mojeg Splita, tada mi na pamet padnu naš pršut, pašteta, vegeta i dobro vino. To u Dubaiju nije lako naći", rekla je za Slobodnu.

Anamaria Đumbrek ipak nije prešla pola svijeta zbog ljubavi, preselila se u susjednu Italiju. Jednu od najvećih zvijezda devedesetih zaljubljenost u Lucea Valentinija sa samo 23 godine odvela je u Rimini. Upoznali su se na Hvaru i ubrzo shvatili da je to ljubav. Vjenčali su se i dobili sina Leonarda, ali nakon nekoliko godina i rastali.

 
 
 
View this post on Instagram

🇺🇸🇬🇧I’m getting messages from my followers being worried... So I think it’s the right time to share something very important for me: Sorry if I was away for a few weeks but I was very busy getting married!!! This is just a taste of the magic we lived with all of the closest people to our hearts! Having said that, I’m full of new energy and ready with new tutorials. In the next days the new one is coming your way so get ready!💪🏻🔥 @severineisabey 💜......................................................... 🇮🇹 Mi stanno arrivando i messaggi dai miei follower preoccupati allora penso che e’ ora di condividere una cosa per me molto speciale. Scusate se non mi sono fatta viva per un paio di settimane ma ero molto impegnata sposandomi! Questo e’ solo un assaggio della magia che abbiamo vissuto con tutti i nostri più cari... Detto questo, sono più carica che mai e i nuovi tutorial sono pronti! Allora siate pronti nei prossimi giorni!💪🏻🔥 @severineisabey 💜.........................................................

A post shared by Miss Anne (@missanne_fit) on Jun 25, 2019 at 11:37am PDT

Anamaria je u Riminiju bila osobna trenerica, a kad je upoznala drugog supruga, Britanca Alana, zajedno su pokrenuli svoj fitness studio. Danas ih imaju nekoliko u okolici Riminija.

S Alanom ima i kćer Virginiju, a često posjećuju Hrvatsku jer Anamaria želi da djeca imaju blizak odnos s njezinom obitelji u Zagrebu, kao i da pričaju hrvatski.

ljubavni par

preseljenje

Petra Nižetić

Dina Jelaska

Anamaria Đumbrek

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter