Premijera filma prema bestselleru

'Osmi povjerenik' došao u Zagreb, imamo novi domaći kino hit


Ines Madunić
10.01.2018.10:45
'Osmi povjerenik' došao u Zagreb, imamo novi domaći kino hit
Screenshot

sažeto

Frano Mašković kao povjerenik i Borko Perić kao Tonino istaknuli su se u novom filmu Ivana Salaja


Ines Madunić
10.01.2018.10:45

Cijelo desetljeće trebalo je Ivanu Salaju da krene sa snimanjem filma prema bestselleru Renata Baretića. Birokratski razlozi nisu mu smanjili entuzijazam. 'Osmi povjerenik' premijerno se prikazao na Braču, gdje je većina snimana, a tek onda u Zagrebu. Glumci su se u utorak okupili u Kaptol Boutique kinu s prijateljima i obitelji, a sve četiri dvorane kine bile su pune.

Mario Poje

U filmu naslovnu ulogu igra Frano Mašković, koji je izvrsno odigrao Sinišu Mesjaka, osramoćenog političara kojeg se stranka rješava i šalje na Trećić, najudaljeniji naseljeni hrvatski otok. Treba organizirati lokalne izbore, ali to neće biti tako jednostavno kao što je zamislio.

Vrhunski je svoju ulogu odigrao Borko Perić kao Tonino Smeraldić, Mesjakov prevoditelj i vodič po otoku. Pojavljuju se i Nadia Cvitanović, koja je svoju prvu veću ulogu na filmu odigrala skoro u cijelosti na ukrajinskom jeziku, Filip Šovagović, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Iva Mihalić...

Mario Poje

'Osmi povjerenik' duhovit je, na dijelove tragičan i vrlo topao film koji će se sigurno svidjeti hrvatskoj publici. Red gadne stvarnosti, red utopije, seksa, humora temeljenog na mentalitetu, političke satire, red paranormalnog i slomljenih srca – 'Osmi povjerenik' film je koji će voljeti fanovi Baretićeve knjige, ali i oni koji je još nisu stigli pročitati.

Film kreće u kino distribuciju 11. siječnja, a sudeći prema reakcijama publike na premijeri, još jedan hrvatski film ponovno će biti hit u kinima. 

film

premijera

hrvatski film

domaći film

Osmi povjerenik

Borko Perić

premijera filma

Frano Mašković

Nadia Cvitanović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter