Bila je mlada nada

Osamdesetih je bila miljenica jugoslavenske publike, ostavila je trag u Zagrebu svojim radom, no sve je rastužila kada je naglo otišla. Danas niže uspjehe u sasvim drugim vodama


100posto
08.09.2019.10:55
Osamdesetih je bila miljenica jugoslavenske publike, ostavila je trag u Zagrebu svojim radom, no sve je rastužila kada je naglo otišla. Danas niže uspjehe u sasvim drugim vodama
Screenshot: Youtube

sažeto

Anamarija Petričević bila je miljenica jugoslavenske publike kada su im prikazani 'Smogovci'


100posto
08.09.2019.10:55

Jedna od najvećih glumačkih nada ranih osamdesetih bila je mlada Anamarija Petričević. Djevojka je osvajala publiku u ulozi Dunje, koju je igrala u prve četiri sezone serije. Otkako je 1982. počela s emitiranjem, serija privlači pozornost i dobiva nove obožavatelje - a to je zaista prava rijetkost. Koliko je ljudi vole, svjedoči i činjenica o čestom repriziranju avantura obitelji Vragec.

Smatrala se nedovoljno talentiranom

Četiri sezone pozornost je svojom ljepotom i energijom privlačila mlada glumica koja je utjelovila Mazalovu djevojku Dunju. Naslovnice su se nizale, prognozirala joj se sjajna karijera, no Anamarija nije bila zadovoljna. Iako je Petričević obožavala dane provoditi na snimanjima, smatrala je da za glumu jednostavno nije talentirana.

Danas je komercijalna direktorica u velikoj tvrtki

Štoviše, glumu je smatrala svojim hobijem i načinom na koji će zaraditi dobar džeparac. Nikada nije vidjela sebe kako se tom pozivu posvećuje za čitav život. Svoju je strast pronašla u svijetu skupe kozmetike pa radi kao komercijalna direktorica u tvrtki koja zastupa Chanel za naše tržište. Do danas direktorica za sebe smatra da nije glumila baš dobro i zadovoljavajuće. No, ne bi se fanovi fatalne Dunje složili s njom, o tome svjedoči i činjenica da postoji i fan stranica posvećena njoj.

Nakon što je osamdesete provela glumeći, Anamarija se kasnije okrenula novom životnom pozivu, okrenuvši leđa umjetničkom pozivu. S druge strane, u Smogovcima ju je sjajno zamijenila Višnja Babić, koja se zaista potrudila svim silama da dobro upotpuni prazninu koju je Anamarija ostavila. U tome je do kraja uspjela!

anamarija petričević

newsletter

Prijavite se na Newsletter