FOTO: GUŽVA ZA ULAZNICE

'Orašar' zagrebačkog HNK izazvao nezapamćen interes javnosti


100posto
03.11.2017.09:25
'Orašar' zagrebačkog HNK izazvao nezapamćen interes javnosti

sažeto

Orašar Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije


100posto
03.11.2017.09:25

Od ranoga jutra zgrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u četvrtak je bila okružena publikom koja želi pogledati neku od narednih izvedbi baletne predstave ORAŠAR u izvedbi Baleta HNK u Zagrebu. Orašar Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije.

 Zagrebački je Balet tijekom svojega postojanja prikazao nekoliko odličnih premijernih uprizorenja Orašara, a posljednji put premijerno 2011. godine u koreografiji Dereka Deanea. Deane je kreirao ovu čarobnu baletnu priču potrudivši se odvesti publiku u snove i prikazati svijet različit od našega, slijedeći u tome težnju Čajkovskoga u dočaravanju fantastičnoga, čarobnoga, mitskoga i legendarnog.

 U povodu ove nezapamćene potražnje ulaznica Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, gospođa Dubravka Vrgoč istaknula je:

- Današnji interes za predstavu Orašar dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno te kako se i u ovim vremenima, u kojima su neke vrijednosti marginalizirane,  teatar  uspjeva  izboriti da bude u središtu interesa građana Zagreba - zaključila je.

HNK

Orašar

newsletter

Prijavite se na Newsletter