Hvata nas nostalgija

One hit wonderi iz 00-ih na koje smo otkidali, a onda ih potpuno zaboravili


Ines Madunić
22.10.2017.19:00
One hit wonderi iz 00-ih na koje smo otkidali, a onda ih potpuno zaboravili
Getty Images

sažeto

Bila su to najbolja vremena, bila su to najgora vremena...


Ines Madunić
22.10.2017.19:00

Tko ne voli one hit wondere? Pojave se niotkuda, ta nevjerojatno dobra pjesma u uhu vam je danima, tjednima, nekad i mjesecima, i onda nikad ne dočekate "nastavak". Tko su ti ljudi, zašto nikad nisu snimili album ili barem još jednu dobru pjesmu, je li im se samo posrećilo ili im je ostatak materijala samo neshvaćen? Toliko pitanja, ali odgovori su zapravo nebitni. Sjetili smo se deset one hit wondera iz 00-ih, vremena koje mnogi nazivaju i najboljima i najgorima istovremeno. Najboljima jer smo tada bili mlađi i sve nam je bilo ljepše i lakše, a najgorima jer imamo fotke. Uživajte u nostalgiji! 

Daniel Powter - Bad Day, 2006.

Jedan od najvećih hitova te godine. Daniel Powter imao je ultimativni ljigavi hit koji su svi pjevušili. Nakon toga nitko nikad više nije čuo za tog čovjeka, ali pjesmu ponekad čujemo na radiju. Još uvijek je slatka.

Truth Hurts (feat. Rakim) - Addictive, 2002.

Truth Hurts američka je pjevačica pravog imena Shari Watson koja je ovaj hit snimila s Rakimom za Dr. Dreovu kuću Aftermath. Egzotični indijski sample na kraju je Drea koštao milijune dolara jer se nitko nije sjetio pitati ni platiti za autorska prava.

Alien Ant Farm - Smooth Criminal, 2001.

Klasik Michaela Jacksona obradili su američki rokeri kojima se s tom pjesmom baš posrećilo. To im je uvjerljivo najveći hit ikad, a upitno je jesu li ikad više imali singl. Bila je fora pjevušiti "Annie are you ok, are you ok, are you ok, Annie" uz rock pozadinu, ali ta je zabava trajala otprilike dva mjeseca. Sad je samo iritantno. Poštujte klasike.

The Calling - Wherever You Will Go, 2001.

Ljetni hit koji su voljeli svi također je dosadio nakon mjesec dana. Nema radijske stanice koja ga nije vrtjela od jutra do mraka, a patničko lice pjevača s plavom kosom preko oka stalno je bilo pred nama. The Calling nije imao većeg uspjeha nakon ove pjesme.

Afroman - Because I Got High, 2000.

Jedna lijepa priča o putu od opskurnosti do globalnog uspjeha koja se dogodila zbog interneta. I jedna od prvih. Afromanova himna o pušenju trave danas je iritantna i najvećim hašomanima. Jednostavno nemojte.

t.A.T.u. - All The Things She Said, 2002.

Ruski duo koji je volio provocirati svojim, kako se ispostavilo, lažnim lezbijstvom, t.A.T.u. su uspjele doći do Eurosonga, ali "All The Things Se Said" uglavnom je jedina pjesma koje se svi sjećaju. I svi još znamo riječi.

Hoobastank - The Reason, 2004.

Pjesma koju svi znaju, ali nitko ne zna tko ju svira. Pokušajte prvo izgovoriti ime tog benda, a onda gledajte kako ga ponovno zaboravljate. Pjesma je još jedan soft rock klasik koji je čak bio nominiran za pjesmu godine na Grammyjima. Gdje je bend, ne znamo.

Eamon - Fuck It (I Don't Want You Back), 2003.

Da, znamo da se sjećate ove, danas jako cringe pjesme o bivšoj curi stanovitog Eamona. Sjećate se i "odgovora" djevojke pod nazivom "Fuck You Right Back", koji je objavila Frankee. Ni za nju ni za njega nikad više nismo čuli. Ali, priznajemo da je bio ogroman hit.

Fort Minor - Where'd You Go, 2006.

Fort Minor inače je grupa koju je osnovao Mike Shinoda iz Linkin Parka. Uspio je napraviti hit, ali ipak mu je bolje išlo u originalnoj grupi. Pjesma je bila lagani r'n'b hit koji je svatko mogao slušati, a i sad ju je ok poslušati, jednom godišnje.

Lumidee - Never Leave You (Uh Oh, Uh Oh), 2003.

Dancehall stvar na koju smo obožavali plesati i tog se beata sigurno sjećate. Zvuči baš kao 2003. Kasnije Lumidee nikad nije imala hit, a ovu je samplirao Sean Paul na svom "Get Busy".

music beats

pjesme

hitovi

one hit wonder

00s

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter