Jako joj se zamjerila još 1968.

Prvoklasni skandal! Fatalna Beograđanka žestoko je optuživala Terezu Kesoviju: 'Bila sam vrlo ljuta, bila sam uvrijeđena!'


100posto
18.10.2019.10:10
Prvoklasni skandal! Fatalna Beograđanka žestoko je optuživala Terezu Kesoviju: 'Bila sam vrlo ljuta, bila sam uvrijeđena!'
Foto: Arhiva/CROPIX

sažeto

Dvije dive bile su u sukobu zbog iste pjesme, Olivera je optužila Terezu da joj je na neki način uzela ekskluzivitet


100posto
18.10.2019.10:10

Olivera Katarina bila je jedna od najljepših žena u Jugoslaviji, a kada se pojavila na scenu kao glazbena i glumačka zvijezda - nije joj bilo ravne. Muškarci su obožavali putenu Oliveru, mnogi su za njom i patili, a žene su joj zavidjele. Kad kažemo da joj nije bilo ravne, djelomično se varamo, u Hrvatskoj je u isto vrijeme maestralnu karijeru gradila naša diva Tereza Kesovija.

Ono što je manje poznato jest da su se Olivera Katarina i Tereza Kesovija sukobile, a svojedobno je Olivera otkrila i zašto. Tajna sukoba ležala je u pjesmi 'Đelem, đelem'. Sukob datira iz davne 1968. godine kad su obje bile tek mlade dame s velikim potencijalom. Obje su gravitirale prema Francuskoj, a u konačnici su tamo napravile zapažene karijerne korake.

Olivera ljuta na Terezu jer je prepjevala 'Đelem, đelem' za francusko tržište

'Na moje veliko razočarenje Tereza Kesovija došla je do teksta i cijele ideje da prepjeva 'Đelem, đelem'. Snimila je verziju na francuskom, bila sam vrlo ljuta! Bila sam uvrijeđna ne zato što je Tereza snimila 'Đelem, đelem', već zato što je pokušala moju pjesmu sinkronizirati na francusko tržište. Prikupljajući romske pjesme, uložila sam veliki trud i željela sam, kao i svi pjevači, ekskluzivnost', rekla je u veljači 1968. godine Olivera Katarina za Plavi vjesnik.

Olivera je na kraju kompoziciju otpjevala na romskom, a kasnije je 'Đelem, đelem' pjevala i na francuskom. Inače, pjesmu 'Đelem, đelem', Olivera Katarina izvela je u kultnom filmu 'Sakupljači perja'. Kadrovi u kojima Olivera pjeva pjesmu, a Bekim Fehmiu lomi čaše ušla je u anale jugoslavenske kinematografije.

Zbog fatalne ljepote je, tijekom studiranja u Beogradu, skoro života koštala kolegu Miloša Žutića

Filmom je Olivera potvrdila status jedne od najseksipilnijih žena tog vremena, šezdesetih i sedamdesetih nije joj bilo ravne. Beograđanka je, inače, odrastala u patrijarhalnoj obitelji, a sa svega 18 godina pobjegla je iz svog doma. Zbog fatalne ljepote je, tijekom studiranja u Beogradu, skoro života koštala kolegu Miloša Žutića. Udala se u međuvremenu za Vuka Vuča, a Miloš je zbog toga popio otrov. Liječnici su mu kasnije teškom borbom spasili život. Razvela se i kasnije udala za Miladina Šakića te dobila sina, koji danas živi u Americi. Beogradom kruži urbana legenda da su paparazzi u Jugoslaviji nastali tada - kada je Olivera rodila, a oni pred rodilištem čekali da izađe s djetetom. Tvrdi se da je njome bio fasciniran i Salvador Dali. U pariškoj Olimpiji imala je 72 koncerta.

Tereza Kesovija

Olivera Katarina

olivera vućo

newsletter

Prijavite se na Newsletter