video: NAJOPASNIJI FILM IKADA

Odlučili su snimiti film kako bi skrenuli pozornost na ugroženost divljih životinja. Na imanje su doveli nedresirane tigrove i lavove, koji su 'kao ludi' grizli filmsku ekipu


100posto
16.10.2019.09:00
Odlučili su snimiti film kako bi skrenuli pozornost na ugroženost divljih životinja. Na imanje su doveli nedresirane tigrove i lavove, koji su 'kao ludi' grizli filmsku ekipu
Screenshot

sažeto

Iako su isticali da tijekom snimanja filma niti jedna životinja nije povrijeđena, tu sreću nisu imali glumci i ostala ekipa na setu. Čak je i Melanie Griffith, završila na rekonstruktivnoj kirurškoj operaciji nakon ozljede lica


100posto
16.10.2019.09:00

Film Roar najopasniji je film ikada snimljen, a sve zbog 150 lavova i tigrova koji su sudjelovali u snimanju, a nisu bili dresirani, što je rezultiralo time da 70 članova ekipe bude povrijeđeno. 

Glavni protagonisti filma su netipični par, lovac na talente i producent Egzorcista Noel Marshall i zvijezda filma "Ptice" Tippi Hedren, koji su sa svojom djecom živjeli na imanju na kojem je bilo čak 150 neukroćenih životinja, konkretno lavova, tigrova, puma i jaguara i dva slona.

Udomili su lava pa se javila ideja

Sve je započelo tako što se ideja za snimanje filma javila producentu i njegovoj supruzi nakon što su u svom domu u Los Angelesu udomili ni manje  ni više nego - lava. 

Oni su željeli skrenuti pozornost javnosti na problem ugroženosti divljih životinja, ali su što je pokazalo snimanje filma izabrali su prilično pogrešan način.

Snimanje filma trebalo je trajati  šest mjeseci i koštati tri milijuna dolara, ali zbog brojnih problema koji su se pojavili na snimanju filma, ono je trajalo čak pet godina, a potrošeno je  čak 17 milijuna dolara. 

Oboje vatreni borci za prava životinja, smatrali su da će film, snimljen na njihovom ranču u blizini Los Angelesa, skrenuti pozornost javnosti na potrebu da se lavovi i ostale velike mačke zaštite. Svojevrsna akcijska avantura prati priču obitelji koja pokušava spasiti krdo lavova. U filmu osim Hedren, Marshalla i njegova tri sina, glumi i Hedrenina kćer iz prethodnog braka Melanie Griffith.

Sve životinje su bile pripitomljene, ali ne i dresirane

Za potrebe snimanja, na ranč je dovedeno više od 100 lavova, tigrova, puma i geparda kao i dva slona. Sve životinje su bile pripitomljene, ali ne i dresirane. Tako da čim je krenulo snimanje nastao je potpuni kaos. Redatelj je odmah brzo shvatio da je gotovo nemoguće raditi s lavovima  te da mora pristupi filmu kao da je riječ o dokumentarcu.

Svatko tko je vidio ovo filmsko ostvarenje, zaključio je da nitko zapravo nije kontrolirao zvijeri, a još manje njihove reakcije, te da se strah glumaca nije bio glumljen nego stvaran.

Lavovi ih ujedali kao ludi

Nesreće su se događale svakodnevno. Iako su isticali da tijekom snimanja filma niti jedna životinja nije povrijeđena, tu sreću nisu imali glumci i ostala ekipa na setu. Čak je i Melanie Griffith, završila na rekonstruktivnoj kirurškoj operaciji nakon ozljede lica.

Snimatelj je zaradio 220 šavova nakon što ga je napao jedan od lavova. Sam producent je zadobio nekoliko ugriza pa je završio u bolnici s gangrenom. Hedren je slomila nogu tijekom snimanja scene sa slonom, a i sama je imala problema s gangrenom.

film

Opasnost

Melanie Griffith

lavovi

roar

najopasniji film

newsletter

Prijavite se na Newsletter