Živjela je rokenrol

'Odbila sam Hendrixa, Jimmy Page bio je ljubav mog života, a mi groupie cure bile smo prave feministkinje'


Ines Madunić
21.05.2018.19:00
'Odbila sam Hendrixa, Jimmy Page bio je ljubav mog života, a mi groupie cure bile smo prave feministkinje'
Profimedia

sažeto

Knjiga Pamele Des Barres nakon 30 godina ponovno se izdaje s novim sočnim detaljima o rokenrol bogovima


Ines Madunić
21.05.2018.19:00

Amerikanka Pamela Des Barres jedna je od najpoznatijih groupie djevojaka svih vremena. U svoje se vrijeme zabavljala s rokenrol bogovima kao što su Jimmy Page, Robert Plant, Mick Jagger, Frank Zappa... Prvi put izašla prije 30 godina, njezina knjiga "Ja sam s bendom" ponovno se izdaje s novim pikanterijama.

Njezin prvi slavni dečko bio je Keith Moon, bubnjar benda The Who. S njim ga je upoznao bratić Captain Beefheart, isto roker.

"Keith je volio igrice. Jednom sam bila bogata starija dama koja traži mladog pastuha, a drugi put prostitutka, a on djevac iz malenog grada. Uzimali smo puno tableta, a on je pio votku kao da umire od žeđi.

Mogao je biti blesav, ali imao je i tamnu stranu. Jedne noći probudio se u užasu i počeo plakati. Govorio je da je ubojica. Nije si mogao oprostiti što je slučajno pregazio čovjeka autom. Mislio je da je krvi za njezgovu smrt jer je bio nadrogiran", kaže Pamela, koja tvrdi kako je odbila spavati s Jimijem Hendrixom.

"Plesala sam u kratkom filmu koji su snimali. Ja sam bila Foxy Lady. Imala sam kratku haljinu i plesala sam oko benda. Hendrix mi se upucavao i nemoguće je opisati njegovu karizmu. Nisam spavala s njim jer sam imala samo 17 godina", kaže. S Jimom Morrisonom samo se ljubila.

"Sjećam se da sam pomislila: 'Ovo je najljepši čovjek kojeg sam ikad vidjela.' Bio je toliko predivan, sve na njemu bilo je savršeno", kaže. S Mickom Jaggerom kratko je bila u vezi. No, ljubav njezina života bio je Jimmy Page, gitarist Led Zeppelina.

"Bio je tako romantičan. Zbog njega bih se osjećala kao jedina žena na svijetu. Vodio me posvuda. Jednom sam stajala pored pozornice na koju je Jimmy uletio s gitarom pred 80.000 fanova. Osjećala se skoro kao dio benda. Cure u publici su me mogle vidjeti i pitale su se s kojim od njih spavam i ja sam bila tako ponosna. Bila sam upravo ono što sam htjela biti - djevojka glavnog gitarista najvećeg rokenrol benda na svijetu", ispričala je Pamela. Nakon što je objavila memoare, mnogi su je optužili za nemoral i nazivali je droljom.

"Ljudi vole osuđivati. Tako su ukočeni kad se radi o seksu, to je grozno. Nisam bila nikakva žrtva, dobila sam puno iz tih veza. Žene koje na pozornici vide nekoga tko ih inspirira i nakon toga budu s njim - to je ultimativni feministički akt, zar ne? Za mene je dobar seks kao da si dotaknuo Boga i imala sam sreće da sam ga doživjela i pisala o tome otvoreno i veselo, dok mnoge žene nisu", napisala je danas 69-godišnja Pamela.

rokenrol

Mick Jagger

Jimi Hendrix

Pamela Des Barres

groupie djevojka

Jimmy Page

Frank Zappa

Jim Morrison

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter