'Sretan sam što sam i dalje tu'

Od sigurne smrti spasio se u zadnji čas, a danas je jedan od glavnih aduta Hollywooda


Dolores Drvodelić
27.03.2017.15:30
Od sigurne smrti spasio se u zadnji čas, a danas je jedan od glavnih aduta Hollywooda
Profimedia

sažeto

Samozatajni Tom Hardy danas uživa u svom obiteljskom životu, no prije 15 godina balansirao je na tankoj granici između života i smrti


Dolores Drvodelić
27.03.2017.15:30

Ovisnost o alkoholu i cracku, eksperimentiranje sa seksualnošću i stalna mogućnost završavanja iza rešetaka obilježile su dvadesete godine života Toma Hardyja. Danas 39-godišnji glumac otvoreno priča o svom životu u prošlosti i tome koliko mu je težak svaki novi dan, jer ga još uvijek muče demoni iz prošlosti.

Bio sam potpuno skrenuo s puta i imao sam sreće što nisam imao neku strašnu nesreću, završio u zatvoru ili mrtav. Jer iskreno, sve je ondje vodilo. Sada poznajem svoju zvijer i znam kako je kontrolirati. To je kao da živim s orangutanom od 200 kilograma koji me želi ubiti. Jači je od mene, ne govorimo istim jezikom i počiva u najmračnijim dijelovima moje duše.

Za krah svog prvog braka sa Sarah Ward, koji je trajao pet godina, krivi upravo ovisnosti s kojima se borio.

Reuters

Bio bi toliko u komi da bi se budio na drugom kraju grada ili u nekoj drugoj državi, u krevetu s nekim koga nisam poznavao, obliven krvlju. To se događalo na dnevoj bazi, čak i na poslu, na kojem nisam htio da itko sazna da sam izgubio kontrolu. Ali nisam to mogao sakriti. S vremenom te tijelo izda. Sretan sam što se tada nisam zarazio sidom ili hepatitisom.

Hardy je potražio stručnu pomoć 2002. godine, nakon što je završio snimanje filma Star Trek: Nemesis. Iako je imao povremenih zastranjivanja od liječenja, danas se ponosi time da je trijezan već više od deset godina.

Reuters

Nakon što mu se raspao prvi brak, Hardy je potražio utjehu u Rachel Speed, djevojci s kojom je bio u vezi pet godina, a dobili su i sina Louisa 2008. godine. Ipak, Rachel nije bila ljubav njegovog života. Na snimanju filma Orkanski visovi upoznao je svoju sadašnju suprugu, glumicu Charlotte Riley (36), s kojom je 2014. godine dobio dijete. Braku su prethodile petogodišnje zaruke. Premda često radi s najljepšim ženama u svijetu filma, poput Charlize Theron, Marion Cotillard ili Noomi Rapace, nitko nije uspio poljuljati Hardyjevu vjernost supruzi.

Reuters

Glumčeva majka Anne je slikarica, a otac Edward pisac. Hardy je često spominjao kako se od njega očekivalo da ostvari neke akademske predispozicije, no to mu nikako nije uspijevalo. Nije se naučio boriti s neuspjehom, a to je vjerojatno bio jedan od razloga zbog kojih je njegov život u tom razdoblju krenuo silaznom putanjom. Ipak, upisao je s glumu na Drama Centre u Londonu, zbog koje su mu se ipak pružile neke prilike.

Iako je Tom danas glumac s kojim žele raditi najbolji svjetski redatelji, počeci njegove karijere nasmiju mnoge. Glumac se prvo bavio modelingom, a obožavatelji su uspjeli iskopati neke od njegovih prvih javnih nastupa. Njegov hod na tom nastupu iz 1998. godine danas izaziva salve smijeha.

Malo tko još ne zna gdje i koga sve glumi Tom Hardy, no svoju najnježniju stranu pokazuje čitajući priče prije spavanja za djecu širom Ujedinjenog Kraljevstva i to u društvu svoje vjerne kujice. Hardy inače svoje pse često vodi na premijere filmova i druga događanja.

Glumac koji je danas najpoznatiji po ulogama u Mad Maxu i Batmanu, karijeru je započeo u vrlo hvaljenoj HBO-ovoj seriji Združena braća, a prvi film u kojem je glumio bio je Pad crnog jastreba, Ridleyja Scotta.

Nakon velikih uloga u Vitezu tame i Mad Maxu, Tom je zaradio i nominaciju za Oscara glumeći uz bok Leu DiCapriju u filmu Povratnik. Osim što je poznat po ulogama šutljivaca i jakih momaka on s vremena na vrijeme posveti i nekom niskobudžetnom projektu, čiju vrijednost vidi u poruci koju film šalje, a ne samo svoti koju će ostvariti na kino-blagajnama. Jedan od takvih je film The Drop, u kojem je svoje zadnje filmsko ostvarenje odglumio pokojni James Gandolfini. Sada se Hardy vratio svojim počecima, u HBO-ovu seriju Taboo, smještenu radnjom u 19. stoljeće. Serija je na prvu podijelila i publiku i kritiku, no ocjena od 8,8 na IMDb-u govori puno o kvaliteti serije.

Njegovi najveći obožavatelji željno iščekuju i njegovu interpretaciju mafijaša Ala Caponea u filmu Fonzo, te reprizu uloge u novom nastavku Mad Maxa.

Tajanstvenom i vrlo privatnom Hardyju predviđaju najbolje uloge i suradnje s jednako dobrim redateljima, a ne sumnjamo kako će nas do kraja svoje karijere nastaviti oduševljavati talentom, izgledom i zanimljivom karizmom. 

droga

glumac

alkohol

ovisnost

Tom Hardy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter