Velika ispovijest bivše Miss

Od Farme i ljubavi s Bubičićem do razvoda i novog početka! Događaj koji je sve promijenio iz korijena: 'Preko noći se moj život u potpunosti izokrenuo...


Barbara Marinović
29.05.2019.17:00
Od Farme i ljubavi s Bubičićem do razvoda i novog početka! Događaj koji je sve promijenio iz korijena: 'Preko noći se moj život u potpunosti izokrenuo...
Foto: PR/Tea Cimas/CROPIX

sažeto

Ivana Paris ušla je u javni život Hrvatske kada je još bila srednjoškolka. Iz malog istarskog mjesta došla je pred fotoaparate i kamere, a otad se njezin život pratio u stopu. Sve dok nije dobila djecu i odlučila se povući. Otkako je objavljeno da se razvodi, ponovno je u fokusu medijskog interesa


Barbara Marinović
29.05.2019.17:00

Srednjoškolka je bila Ivana Paris kada je te 2002. godine postala Miss Universe Hrvatske. Otad do danas puno se toga promijenilo u životu ove mlade žene. Odrasla je, bila je nekoliko godina neizostavna zvijezda naslovnica i televizijskih priloga, potom se zaljubila, dobila sinove, promijenila posao i odlučila živjeti nekim 'normalnijih' životom. U svijet poznatih ušla je kao djevojka iz malog mjesta u Istri, i nije ni slutila što je čeka. Život joj se preko noći promijenio. Kasnije je i njezina veza s Dinom Bubičićem bila na meti stalnog medijskog interesa, a onda su se povukli.

Počeli su živjeti svoj obiteljski, miran život. Svi su već vjerovali da su se našle dvije srodne duše, no onda je mnoge iznenadila informacija o razvodu poznatog para. U braku su proveli više od osam godina, a zbog svojih sinova i obitelji, Ivana se o razvodu nije htjela medijski izjašnjavati. Poštuje svoju djecu i radije će šutjeti o svemu. Što bi mogao biti dio razloga, da se iščitati dijelom iz njezine nedavne objave na društvenim mrežama. Podijelila je citat iz knjige koji govori o razlici između muškarca i mužjaka, a u tome se, priznaje nam kasnije u intervjuu - baš 'našla'. Njezin novi početak sastoji se od posvećenosti poslu i djeci, a temu o novoj ljubavi ili braku ne želi otvarati.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivana Paris ♥️♥️♥️ (@ivanaparis) on May 27, 2019 at 11:21am PDT

Izleti u modne vode još je raduju

Nedavno se pojavila ponovno na modnoj pisti, nosila je reviju u Rijeci, a tim povodom priznaje nam da je nekad lijepo vratiti se na te staze. Nije to svijet koji joj nedostaje, no malo glamuroznije životno izdanje nije loše. 'Ponekad dođe zaista lijepo osjećati se poput prave žene... Svakodnevica i užurbani način života ne dopuštaju mi puno prilike da izađem iz tenisica i trenirke, a i lijepo je vidjeti drage ljude i prijateljice koje ne viđam baš često. Pošto radim u dentalnoj klinici, nisam baš u mogućnosti prisustvovati svim događanjima kojima bih htjela te su moji izleti u modne vode ograničeni lokacijom i vremenom događanja, a to je u Rijeci i nakon 16 sati', priča Paris u velikom intervjuu za 100posto.

Svijet poznatih i medijska eksponiranost koju joj je donijela i pista te titula Miss Universe za nju je nekad bila velika nepoznanica. 'Za mene je u tim danima sve to bila velika nepoznanica, uzimajući u obzir da sam rodom iz malog mjesta u Istri i da nisam nikad bila u doticaju s tim svijetom. Preko noći se moj život u potpunosti izokrenuo, promijenio, te sam u ekspresnom roku morala naučiti nositi se sa time. Nikakvih pretjeranih očekivanja nisam imala, dapače, nisam znala uopće čemu idem u susret. Činjenica da ipak danas, 17 godina nakon spomenutog izbora, odgovaram na ovaj intervju, govori u prilog da sam se ipak nekako snašla i naučila živjeti u tom svijetu', dodaje.

Foto: Dragan Matić/CROPIX

Sinovi su njen centar svijeta, svemir i razlog postojanja

Već nekoliko godina je, pak, zaposlena u spomenutoj poliklici i sretna je svojim poslom. 'Već sedam godina radim u administraciji i marketingu jedne dentalne poliklinike u Rijeci i mogu sa sigurnošću reći da me taj posao ispunjava. Dinamičan je to posao, a životni tempo stalnog i uigranog radnog vremena odgovara joj zbog njezina dva dječaka. 'Sada sam majka dvoje djece i svakako mi staloženiji i smireniji posao više odgovara, iako rad s Talijanima jest uvijek dosta zanimljiv i kaotičan'.

Upravo s njezinim dečkima, kaže nam Ivana, potpuno se realizirala. Kada je postala majka, kaže, spoznala je količinu ljubavi koje dotad nije bila svjesna. 'Još kao djevojka govorila sam da ću se potpuno izrealizirati kada postanem majka, i to se zaista tako dogodilo. Prije osam godina postala sam najsretnija osoba i od tog trenutka više ništa nije isto. Spoznala sam u sebi toliku količinu ljubavi, ali i strahove za koje nisam ni znala da postoje. Leonid i Noel postali su centar mog svijeta, cijeli moj svemir, razlog postojanja i borbe za boljim sutra. Za njih, uz njih i s njima učinila sam sebe boljom osobom, i kada dođu neki teški, odnosno teži životni trenuci, oni su ti koji mi daju snagu za dignuti glavu i krenuti naprijed. Mogla bih napisati roman o ljubavi i osjećajima koje gajim za njim', iskreno će Ivana.

Vrsna je kuharica i posvećena majka: 'Kad oni krenu na faks, možda ću i ja konačno u teretanu'

Na društvenim mrežama nerijetko objavljuje i svoje kulinarske i vrtlarske avanture, a kad njezini mezimci požele nešto slatko, mama im vrlo brzo želju i ispuni. Obožava kuhati, govori nam, od malih nogu. 'Uz mamu i nonu svaki dan sam ga usavršavala i danas mogu reći da sam dobra kuharica. Mislim da kada nešto radiš iz ljubavi to mora uspjeti, a i pomalo sam tradicionalan tip osobe i nezamislivo mi je da žena ne zna kuhati. Obožavam raditi domaću tjestetninu, ali i sve vrste kolača i torti. U kuhinji volim eksperimentirati tako da se često dogodi da se jedno jelo ne ponovi dva puta (smijeh). Obožavam raditi zimnicu, domaću salsu, ajvar, skutu...'.

Vremena za sebe nema previše, uz posao i odgoj dva dječaka jasno je da Ivani ne ostaje previše vremena za sebe - no, kaže nam kroz smijeh, kada dečki krenu na faks - možda će i ona u teretanu. 'Trenutno jako malo vremena imam za sebe jer sa poslom i obvezama oko dvoje djece, nije baš izvedivo. Maksimalnu posvećenost, vrijeme i slobodne trenutke koristim za odgajanje djece, čineći ih dobrim i zdravim ljudima, učeći ih moralnim vrijednostima i lijepom ponašanju. U svijetu u kojem živimo to je prilični teret i iziskuje jako puno vremena, ali kada krenu na faks, možda i ja konačno krenem u teretanu'.

Foto: Tea Cimas / Cropix

O žaljenjima i potezima iz prošlosti: 'Farma je možda najviše utjecala na tijek mog života'

Zamolili smo je i da nam komentira tekst o razlici između muškarca i mužjaka. Je li se u njemu našla? Kaže nam iskreno, naravno da je - inače ga ne bi ni objavila javno. 'Naravno da jesam, da niasm ne bi ga nikad objavila. Suština je u tome da čovjek kod bilo kojeg izbora, misli da se taj izbor tiče samo njega, ali istina je ta da koliko god mi neke izbore radili za i zbog sebe, u njima su uvijek uvučene nama bliske osobe poput obitelji, djece... A što se tiče mušaraca, svi mi dobro znamo kako bi se on trebao ponašati prema ženi koju voli i time mislim da sam sve rekla'.

Za kraj smo pred Ivanu postavili najteže pitanje, najskuplje. Ono koje bi velikoj većini bilo jako teško odgovoriti, a zahtjeva priličnu retrospektivu. Kad biste se mogli vratiti u prošlost, biste li i što biste napravili drugačije? S ovim mozgom, priča Ivana, sigurno bi izbjegla neke greške.

Foto: Miroslav Martinic / EPEHA / CROPIX

'A gledajte, sa ovim mozgom i iz ove perspektive sigurno bih izbjegla neke greške koje sam učinila u prošlosti, iako su me neki krivi izbori izgradili u ženu koja sam sada, dali su mi jačinu, snagu i samouvjerenost. Žao mi je što nisam završila stomatologiju koju sam upisala u godini kada sam postala Miss pa je jednostavno iz tehničkih razloga bilo neostvarivo. Farma je možda najviše utjecala na tijek mog života pa sam samim ulaskom učinila izbore koji možda nisu bili najbolji ili najsretniji za mene, iako kao što sam rekla, sve ima svoje dobre i loše aspekte. Zasigurno mi je najviše žao što nisam provela dovoljno vremena sa osobama koje iznimno volim, a više nisu tu, ali život nekad ima čudan način da nas osvijesti i pokaže nam gdje smo pogriješili', zaključila je Ivana Paris.

Foto: Instagram

Miss Universe Hrvatske

Ivana Paris

Miss

Dino Bubičić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter