Sohn prvi put u Zagrebu

Od Coachelle do Tvornice: Moderni blues i snaga melankolije jednog od najboljih vokalista na sceni


Ines Madunić
03.05.2018.12:30
Od Coachelle do Tvornice: Moderni blues i snaga melankolije jednog od najboljih vokalista na sceni
Phil Knott

sažeto

Engleski glazbenik s bendom nastupa u Tvornici u subotu, 5. svibnja


Ines Madunić
03.05.2018.12:30

Negdje između elektronike, r'n'b-a, popa, indieja i bluesa našao se Sohn, engleski glazbenik koji je s dosadašnja dva albuma napravio mjesta na sceni za svoj jedinstveni glazbeni izričaj. Po prvi put s bendom dolazi u Hrvatsku, u subotu 5. svibnja u Tvornicu kulture.

Sohn, pravog imena Christopher Michael Taylor, karijeru je počeo u bendu Trouble Over Tokyo, a onda se otisnuo u solo vode jer, kako kaže, nikad nije našao ljude koji bi o glazbi razmišljali na isti način kao on.

"Rad s drugima nije mi odgovarao jer sam uvijek bio vrlo izravan oko toga što želim i što mi treba i za mene su to stvari o kojima se ne pregovara", rekao je Sohn. Nakon što je otišao iz benda, preselio se u Beč, gdje je krenuo s projektom Sohn. Jedinstven zvuk stvorio je - slučajno.

"Radio sam u studiju kod prijatelja koji je u kolekciji instrumenata imao 30-ak vintage analognih sintesajzera. Počeo sam ih istraživati, učiti kako funkcioniraju i potpuno sam se iznenadio jer sam izgradio taj zvuk potpuno slučajno", kaže Sohn, čiji je album prvijenac "Tremors" dobio izvrsne kritike.

Na njemu su se našli singlovi "Bloodfows" i "Lessons", a preslušan je više od 60 milijuna puta na Spotifyju, te je Sohna lansirao na lineupe nekih od najvećih festivala. Obišao je svijet tri puta u dvije godine i predstavio live postavu koja je spojila elektronski glazbu i instrumente u besprijekorno hipnotičko iskustvo.

Uzbudljivo i intenzivno razdoblje nastavilo se preseljenjem iz Beča u L.A. te brojne produkcije za imena kao što su SZA, Banks i Kwabs, Sohn je suautor pjesama za Rihannu, a dotaknuo se i remiksiranja sjajnih imena poput The Weeknd i Disclosure.

Na novom albumu "Rennen" Sohn je nastavio s istraživanjem glazbe i unaprjeđivanja zvuka, pa tako, primjerice, umjesto perkusija koristi kuhinjska pomagala, dok se tematski fokusira na osobne promjene, od zaljubljivanja, braka, očinstva, ponovnog seljenja, uz singlove kao što su najavni "Hard Liquor" ili sjajni "Signal". Izravniji pristup na albumu u fokus stavlja vokal, kao i melodije, a novi uradak ga vodi na najveće festivale poput Coachelle i MELT-a, te na turneju po SAD-u, Kanadi i Europi.

U sklopu turneje dolazi i u Zagreb, gdje nastupa u subotu, 5. svibnja u Tvornici kulture.

koncert

glazba

Tvornica kulture

Sohn

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter