Foto: Pa kad su godine tako proletjele?

Od buntovnika i najseksi muškarca na svijetu do sijedog starca kojeg smo jedva prepoznali


Mirjana Filipović
18.01.2018.09:50
Od buntovnika i najseksi muškarca na svijetu do sijedog starca kojeg smo jedva prepoznali
Profimedia

sažeto

Snimio je više od 50 filmova, tri je puta nomoniran za Oscara, a sedamdesetih i osamdesetih godina bio je jedan od najvećih seks simbola u Hollywoodu


Mirjana Filipović
18.01.2018.09:50

Iako je glumačku karijeru započeo u kazalištu, Nick Nolte (76) proslavio se nakon što se pojavio u seriji 'Rich Man, Poor Man' koja je dobila i nekoliko nominacija za Emmy. Jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice tri je puta nominiran i za Oscara, no osim po uspješnim glumačkim ostvarenjima, javnosti je poznat i po turbulentnoj prošlosti. Još 1965. godine bio je uhićen jer je krivotvorio dokumente zbog čega je osuđen na kaznu od 45 godina zatvora, no kazna je privremeno odgođena iako su ga zbog toga proglasili nepodobnim za odlazak u vojsku pa si taj potez nikad nije oprostio.

Profimedia

Nolte je godinama muku mučio i s ovisnostima o raznim porocima, pa je nekoliko puta bio i uhićen jer je vozio pod utjecajem opijata. Mnogi i danas pamte policijsku fotografiju iz 2002. godine koja je nakon jednog od uhićenja završila u medijima, a zbog koje je, kako on sam kaže, u očima javnosti ispao luđak. Naime, nakon što je poslije uhićenja zadržan u pritvoru, jedan od policajaca pitao ga je može li ga fotografirati, on je pristao, a ostalo je povijest.

Profimedia

- Fotografija je postala viralna u sekundi. Moja razbarušena kosa, uznemireni izraz lica, izgledao sam kao najveći bjegunac - prisjeća se Nick.

Profimedia

Nolte je tada bio pod utjecajem droge GHB za koju je kasnije priznao da ju je kroz četiri godine konzumirao gotovo svakodnevno.

Profimedia

- GHB je bila jedna supstanca s kojom se nisam trebao petljati - dodaje, no priznaje i da mu je to uhićenje bilo poziv na buđenje.

Samo deset godina prije spomenutog uhićenja Nick je prema časopisu People bio proglašen najseksi muškarcem na svijetu. Danas, 16 godina kasnije, Nolte je potpuno trijezan, vodi miran obiteljski život i sa suprugom Clytie Lane odgaja desetogodišnju kćerkicu Sophie, a iz prethodne veze ima i sina. Trenutačno je u četvrtom braku.

Profimedia

Glumac je o svom životu progovorio u najnovijim memoarima nazvanima 'Rebel: My Life Outside The Lines'.

Nick je glumio u gotovo više od 50 filmova, a njegova prva veća uloga bila je ona u filmu 'The Deep', nakon čega je uslijedio 'Who'll Stop the Rain'. Među najveće filmske zvijezde lansirao ga je film '48 sati' u kojem mu je partner bio Eddie Murphy. Uslijedili su 'Gospodar plime', 'Rt straha', 'Lorenzovo ulje' 'Jefferson u Parizu, 'Prije mraka', te brojne druge uspješnice.

Profimedia

godine

starenje

Nick Nolte

glkumac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter