Kakva životna priča

Oca nikad nije upoznao, preminuo je dok je glumac bio tek beba, no majka mu je pružila sve. Izrastao je u najvećeg komičara ovih prostora


100posto
28.05.2019.14:00
Oca nikad nije upoznao, preminuo je dok je glumac bio tek beba, no majka mu je pružila sve. Izrastao je u najvećeg komičara ovih prostora
Foto: Ranko Suvar, Sinisa Sunara / Cropix

sažeto

Branko Đurić Đuro danas slavi rođendan, i to na snimanju inozemne akcijske serije u Trogiru


100posto
28.05.2019.14:00

Najveći je balkanski komičar, barem ga tako mediji nazivaju. Šarmirao je čak i Angelinu Jolie, družio se s Bradom Pittom. Ovih dana gledamo ga u RTL-ovom showu 'Zvijezde - ljetni hit', a s Tončijem Huljićem čini zabavan duo u peteročlanom žiriju. Branko Đurić Đuro danas slavi svoj 57. rođendan, a provodi ga na setu, u Trogiru uz Gorana Bogdana i Ivanu Miličević, piše Jutarnji, snima popularnu američko-britansku akcijsku seriju 'Strike Back'. Spomenuti glumački trojac angažiran je navodno na dvije epizode, zasad.

Nije ovo prva inozemna produkcija za Đurića, a ne nedostaje mu posla ni u regiji. Osim glumačkog, tu je i njegov glazbeni svijet, odnosno bend 'Bombaj Štampa'. Branko Đurić jedna je od najsvestranijih umjetničkih pojava na ovim prostorima. Slavljenik se davnih dana želio upisati na sarajevsku Akademiju, no to mu je uspjelo tek iz trećeg pokušaja. Kada je konačno uspio, postao je član humoristične serije 'Audicija', a potom je uslijedila i glavna uloga u filmu 'Ovo malo duše'. Ističu se i njegove kasnije uloge u filmovima 'Ničija zemlja', 'U zemlji krvi i meda', 'Kajmak i marmelada'. Potonji film je Đuro i režirao.

Svojim smislom za humor osvajao je i na turneju 'Đurologija', a publika je nastupa prihvatila gdje god se pojavio. Niz priznanja Đuro je tijekom karijere stavio u džep, i svako je zaslužio.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Tragičnog događaja se niti ne sjeća jer je bio premali, kasnije mu je sve nadomjestio očuh Branislav

Privatno, djetinjstvo mu je obilježila tužna priča. Naime, svog oca nikad nije upoznao jer je, nažalost, njegov otac preminuo u dobi od svega 21 godinu. Đuro je tada bio jednogodišnja beba. U razgovoru za Jutarnji list svojedobno je otkrio kako mu je otac želio biti glumac, a prerano je otišao uslijed borbe s karcinomom. Majka se preudala godinama kasnije, kada je Đuri bilo 14 godina u njih je život ušao umjetnik Branislav Popovac. Na njega je taj osebujni čovjek imao veliki utjecaj, uz njega je mladi tinejdžer zavolio umjetnost.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Otac je troje djece, sina Filipa i djevojaka Zale i Ele. Filipa je dobio u prvom braku, onom s Nevenom Đurić, a kasnije je u braku sa slovenskom glumicom Tanjom Ribič dobio i kćeri.

U braku je prije slavne slovenske glumice Tanje Ribič bio s Nevenom Đurić, s kojom je dobio sina Filipa. S Tanjom je u braku od 1999. godine, roditelji su dvije djevojke, i žive u Ljubljani. Ljubav para jaka je već više od 20 godina, a najveća podrška Tanja je suprugu bila i kada je početkom prošle godine naglo završio na operacijskom stolu. Problemi nisu bili strašni, a u oporavku mu je najviše pomogla njegova Tanja.

Foto: Sinisa Sunara / Cropix

RTL

Branko Đurić Đuro

newsletter

Prijavite se na Newsletter