Otišao prerano

Obitelj potvrdila da se Avicii ubio: 'Htio je pronaći mir, jednostavno više nije mogao dalje'


Ines Madunić
26.04.2018.19:45
Obitelj potvrdila da se Avicii ubio: 'Htio je pronaći mir, jednostavno više nije mogao dalje'
Profimedia

sažeto

U priopćenju je obitelj napisala kako si je DJ oduzeo život


Ines Madunić
26.04.2018.19:45

Švedski DJ Avicii, pravog imena Tim Bergling, počinio je samoubojstvo. Potvrdila je to njegova obitelj u službenom priopćenju koje su poslali medijima šest dana nakon njegove smrti. Glazbenika su pronašli u hotelskoj sobi u Omanu gdje je bio na odmoru. Imao je 28 godina, a policija je priopćila kako smrt nije bila nasilna, odnosno da nema potrebe za kriminalnom istragom.

"Naš voljeni Tim bio je tragač, krhka umjetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Bio je perfekcionist koji je putovao i puno radio što je dovodilo do ekstremnog stresa. Kad je prestao nastupati htio je pronaći ravnotežu u životu kako bi bio sretan i bavio se onime što voli - glazbom. Stvarno se borio s mislim o značenju, životu, sreći. Nije više mogao dalje. Htio je pronaći mir. Tim nije bio stvoren za mašineriju biznisa u kojoj se našao. Bio je osjetljiv dečko koji je volio svoje obožavatelje, ali nije htio biti u centru pozornosti", stoji u izjavi njegove obitelji.

Avicii je 2016. godine imao svoj posljednji nastup na Ibizi jer mu je nastupanje postalo teško. Bio je sramežljiv i kako bi se uklopio počeo je puno piti. Razvio je ozbiljan problem s alkoholom pa je tako imao akutnu upalu gušterače, a odstranili su mu žučni mjehur i slijepo crijevo.

"Putuješ posvuda, živiš u koferu, dođeš na tulum i posvuda je besplatan alkohol. Bude čudno ako ne piješ. Jednostavno, to ti prijeđe u naviku jer se oslanjaš na alkohol za samopouzdanje i ohrabrenje", rekao je svojedobno. U dokumentarnom filmu o njegovom životu i karijeri ispričao je sve o svojim zdravstvenim tegobama i poteškoćama u karijeri.

"Rekao sam im da više neću moći nastupati. Rekao sam im da ću umrijeti, i to više puta. Kad sam odlučio prestati nastupati, očekivao sam potporu, posebno zbog svega kroz što sam prošao. Svi znaju da sam bio tjeskoban. Nisam očekivao da će stavljati pritisak na mene kako bih odradio još nastupa", rekao je.

smrt

samoubojstvo

Avicii

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter