Intervju: Domenica

Nova Huljićeva nada otkrila nam je prilaze li joj muškarci i s kakvim uletima, što se sve nađe u njezinom inboxu, hoće li postati nova pjevačica Magazina i zašto je dala otkaz


Ines Madunić
20.08.2019.17:00
Nova Huljićeva nada otkrila nam je prilaze li joj muškarci i s kakvim uletima, što se sve nađe u njezinom inboxu, hoće li postati nova pjevačica Magazina i zašto je dala otkaz
Tom Dubravec/Cropix

sažeto

Domenica Žuvela proslavila je dvije godine na glazbenoj sceni, uskoro će snimiti album, a nama je ispričala kako doživljava novostečenu slavu


Ines Madunić
20.08.2019.17:00

U dvije godine, koliko je na glazbenoj sceni, Domenica Žuvela već je uspjela zaredati nekoliko hitova, zaokupiti pažnju javnosti i odraditi solidan broj nastupa. Ova 26-godišnja Velolučanka predstavila se 2017. na Splitskom festivalu, a nakon nekoliko snimljenih singlova šira ju je javnost vidjela na ovogodišnjoj Dori.

Inače diplomirana glazbena pedagoginja, cijeli život se bavi glazbom, a nakon što je pjevala prateće vokale Tončiju Huljiću u Madre Badessi, on je odlučio da zaslužuje solo karijeru.
Nakon što je snimila spot za "Nema te svit", neki su ostali pomalo iznenađeni jer se odmaknula od svog uobičajenog repertoara.

"Snimila sam spot u svojoj rodnoj Veloj Luci na što sam jako ponosna i upravo zbog toga je ovo za mene najposebniji spot. Zahvaljujem se Vjekoslavi Huljić na tekstu koji je toliko životan, da je odmah na prvu izazvao buru emocija u meni, naježila sam se već prilikom prvog čitanja stihova... Naravno, Tonči je glazbom dao onaj svoj prepoznatljivi mediteranski štih", rekla je o novom spotu Domenica, a u intervjuu nam je otkrila planira li se preseliti u Zagreb, hoće li postati nova pjevačica Magazina i kakve sve poruke pronalazi u inboxu.

Kad si se pojavila na sceni, mnogi su pretpostavili da ćeš postati nova pjevačica Magazina. Zanima li te to i što misliš o tim nagađanjima?

Nemam posebno mišljenje o tome. Od kad znam za sebe slušam Magazin, odrasla sam na njihovim pjesmama, još uvijek ga rado slušam, ali jednostavno se nikad nisam vidjela u tome da budem pjevačica Magazina!

Kakvo ti je iskustvo bio nastup na Dori?

Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati i vidjeti kako to sve izgleda. Svako iskustvo je dobro iskustvo, a posebno sam uživala sam u cijelim pripremama oko nastupa. Najvažnije od svega je da je moja publika rado prihvatila 'Indigo' i da je često ponavljam na koncertima!

Gdje si i kako provela ljeto? Kakvi su ti planovi za ostatak ljeta?

Ljeto sam provela dosta radno, ali uspjela sam svaki slobodni trenutak iskoristiti sa svojim najbližima doma na otoku! Nemam posebne planove, ostalo mi je nekoliko koncerata do kraja 8. mjeseca, a onda se planiram 'zatvoriti' u studio i snimati nove pjesme.

Vrlo brzo si uspjela privući pažnju javnosti, imaš već i nekoliko hitova. Je li te iznenadio uspjeh i kako se nosiš sa slavom?

Nemam nikakav osjećaj slave i ne želim ga ni imati. Kada sam krenula u ovo sve, nisam znala što me očekuje, a dobila sam i više nego što sam ikad mogla zamisliti.

Kako je tvoja obitelj reagirala na tvoju estradnu karijeru?

Cijeli svoj život sam u glazbi, od rođenja na otoku do završene akademije. Oduvijek su me podržavali u svemu što sam radila, pa tako i u ovome. Još za vrijeme studija sam krenula pjevati u bendu, tako da se to nekako samo od sebe od hobija pretvorilo u posao. Za moju obitelji, ali i mene, ovo je 'najnormalniji' posao kao i svaki drugi. Simpatično mi je što prate apsolutno sve, pa čak znaju bolje od mene kad je izašao neki članak ili kad je prilog na tv-u.

Predavala si glazbu u vrtiću. Kako usklađuješ dnevni posao s nastupima?

Prošle godine sam prestala s radom u školi jer sam pjevanjem dobila previše obaveza, a osim toga stalno putujem pa nisam mogla sve uskladiti.

Sonja Dvornik

Jesi li razmišljala o preseljenju u Zagreb zbog karijere?

Ovu godinu sam dosta vremena provela u Zagrebu, ali koliko god budem mogla ću kombinirati Zagreb-Split. Volim taj balans između ta dva grada, uz Zagreb vezujem posao, a uz Split odmor.

Kako bi opisala svoj modni stil? U čemu se najbolje osjećaš i što najčešće nosiš?

Svašta bi se pronašlo u mom ormaru, ali mislim općenito da je to casual stil, oblačim se po trenutnom raspoloženju i u čemu se taj tren osjećam najugodnije. Za koncerte volim improvizirati od sportskih stvari do romantičnih haljinica.

Prilaze li ti muškarci uživo ili se više radi o porukama na društvenim mrežama?

Kako kada, čini mi se da su svi na porukama preko društvenih mreža hrabriji, ali ne znam kako bi ti isti reagirali uživo.

Koji je najluđi 'ulet' koji si doživjela?

Zapravo se uopće ne sjećam, što znači da ću možda najluđi tek doživjeti.

Kakav je tvoj savršeni muškarac?

Mislim da savršen muškarac ne postoji, isto tako ni savršena žena. Bitno je da se dvoje ljudi nađu na nekoj razini s puno međusobnog razumijevanja. Po meni najbitnija stavka je razumijevanje i empatija.

Kakvu glazbu inače slušaš, koji su ti omiljeni izvođači?

Kada pogledam svoju playlistu na Deezeru, samu sebe iznenadim! Volim slušati stvarno raznoliku glazbu, ovisno o trenutnom raspoloženju. Ako moram izdvojiti, onda je to svakako talijanska glazba, koju bih mogla stalno slušati, vjerojatno zbog jezika (iako ga nisam učila), ali i tih mediteranskih melodija. Laura Pausini i Pino Daniele su mi definitivno u vrhu najdražih izvođača.

pjevačica

Scena intervju

Domenica Žuvela

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter