Di ćeš za Novu?

Nitko nije nadmašio Dinu Merlina, ali Čolić mu se opasno približio, a Grašo je jedan od rijetkih kojem cijena raste


Ines Madunić
24.12.2018.17:00
Nitko nije nadmašio Dinu Merlina, ali Čolić mu se opasno približio, a Grašo je jedan od rijetkih kojem cijena raste
Mario Todorić/Cropix

sažeto

Prošle godine Merlin je utržio nevjerojatnih 50.000 eura za nastup za Silvestrovo, a kako se cijene kreću ove godine?


Ines Madunić
24.12.2018.17:00

I dok je običnom svijetu pitanje: 'Di ćeš za Novu?' samo još jedan način da se dodatno izbediraš jer nemaš nikakav plan za tu 'najluđu noć u godini', pjevačima je to pitanje zlata vrijedno. Skoro doslovno, jer upravo tu noć mogu zaraditi basnoslovne iznose od kojih mogu živjeti idućih godinu dana. Za nas smrtnike nedostižne cifre od nekoliko desetaka tisuća eura zvuče nevjerojatno, ali na estradi to je potpuno normalna stvar.

I već dugo te su cifre prilično javne i lako se do njih stiže. Prošle godine apsolutni rekorder bio je Dino Merlin, koji je za nastup na Stradunu dobio 50.000 eura.

Ove godine Merlin nastupa u Budvi, a u Dubrovniku će zapjevati Nina Badrić i Toni Cetinski. Za to će svatko od njih dobiti 20.000 eura. To je gotovo uobičajena cijena za naše estradnjake.

 
 
 
View this post on Instagram

I tako vec godinama @tonicetinski ❤️😜

A post shared by Nina Badric (@badrich) on Dec 23, 2018 at 2:25am PST

Toliko će dobiti i Jelena Rozga za nastup u Budvi u jednom hotelu. Njezin kolegica Severina nije još objavila gdje će nastupati, ali za prijašnje je novogodišnje koncerte znala dobiti i dvostruko više.

No, čini se da je to vrijeme prošlo jer mnogi upozoravaju kako cijene stalno padaju pa bolje prolaze zvijezde koje ne pretjeruju s cijenama.

Petar Grašo jedan je od rijetkih izvođača koji su ove godine povisili cijenu pa će za koncert u Vodicama dobiti 25.000 eura, dok je prošle godine na Rabu nastupao za deset tisuća manje. Doduše, ove godine pjevat će i 1.siječnja na reprizi dočeka.

 
 
 
View this post on Instagram

Ne zna se tko tu koga više voli ❤ hvala Karlovac! #Graso #AkoTePitaju #Karlovac

A post shared by Petar Grašo (@petargrasoofficial) on Sep 6, 2018 at 7:11am PDT

Neno Belan Zadrane će uvesti u 2019. godinu, a honorar će mu navodno biti oko 150.000 kuna.

Od solo izvođača zna se još da će Mladen Grdović dobiti 18.000 eura za nastup u Makarskoj, a Jasmin Stavros za 15.000 eura će nastupati u Splitu. Prije dvije godine njih su dvojica dobili po 25.000 za novogodišnji doček u Poreču.

Bendovi imaju nešto više cijene jer se honorar dijeli na više osoba pa tako Parni valjak za koncert u Skopju traži 30.000 eura, a Prljavo kazalište 25.000 za Rovinj.

koncert

Zdravko Čolić

doček nove godine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter