Zdravlje je na prvom mjestu

Nitko nije imun na zdravstvene probleme! Aleksandra Mindoljević i Aki Rahimovski imali moždani udar, a Škori ugradili četiri premosnice


Barbara Marinović
16.09.2018.09:00
Nitko nije imun na zdravstvene probleme! Aleksandra Mindoljević i Aki Rahimovski imali moždani udar, a Škori ugradili četiri premosnice
CROPIX

sažeto

Nitko nije imun na probleme sa zdravljem, pa tako ni poznati Hrvati. Svima želimo puno zdravlja


Barbara Marinović
16.09.2018.09:00

Zdravstveni problemi nisu zaobišli ni poznate stanovnike lijepe naše. Tijelo nekada jednostavno da do znanja da više ne može. Svjestan je toga ovih dana postao glazbenik Đani Stipaničev, koji je putem društvenih mreža objasnio da je hospitaliziran na Jordanovcu te iz tog razloga neće moći održati koncert u Rovinju. 'Dragi moji svi, volio bih da se javljam s nekog ljepšeg mjesta, ali  upala pluća je za ljude. Završio sam na najboljem mjestu za to, na Jordanovcu u Zagrebu. Ovim putem zahvaljujem svim liječnicima i osoblju koji me drže kao kap vode na dlanu, tetoše me i brinu za mene na najbolji mogući način. Zato se nadam da ću ubrzo izaći odavde i to zdraviji i normalnije nego što sam bio prije ulaska u bolnicu', rekao je Stipaničev. Teži oblik upale pluća odveo ga je u bolnicu.

No, zdravstveno stanje nije mu ni upola ozbiljno kako je bilo Miroslavu Škori. Omiljeni glazbenik jednog jutra osjetio je jaku bol u predjelu prsišta te je ubrzo odveden u KB Merkur, a potom na Rebro, gdje mu je napravljena operacija kojom su mu ugrađene četiri premosnice. 'Prebačen sam u KBC Zagreb kod profesora Bojana Biočine, na Kliniku za kardijalnu kirurgiju. Na Odjelu za kardijalnu kirurgiju odraslih život mi je spasio i produžio sa svojim timom prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, dr. med. Neka se nitko ne ljuti, ali ime toga čovjeka pišem sa svim titulama, jer koliko god ih ima, malo je. Zahvaljujući njemu i njegovu pristupu, danas sam živ. Dana 4. rujna anestezirao me je primarijus Željko Čolak i nakon operativnog zahvata, u kojem mi je zaustavljeno srce na više od sat vremena, prof. Gašparović ugradio mi je četiri premosnice', napisao je na Facebooku između ostalog Škoro i naglasio da je trenutno slab te neće biti u stanju održavati koncerte.

I njegov kolega Aki Rahimovski prepao se za zdravlje kada je u travnju ove godine doživio blaži moždani udar. Dragi naši, nažalost, prisiljeni smo otkazati sve koncerte do daljnjeg. Aki Rahimovski imao je lakši moždani udar, i iako se već sada osjeća bolje, treba neko vrijeme usporiti i usredotočiti se na oporavak. Vrlo ozbiljno shvaćamo svoj posao i ne bismo željeli razočarati tisuće vas koji ste se veselili nadolazećim koncertima, ali Akijevo zdravlje sada je na prvom mjestu', napisali su dečki iz Parnog Valjka tada na Instagramu. Srećom, Aki je sada već bolje te se sprema za povratak. Bio je to očiti znak da treba usporiti i odmoriti.

Početkom godine i nekad omiljena TV voditeljica Aleksandra Mindoljević Drakulić otkrila je da je imala moždani udar. Zanimljivo je da sam prije moždanog udara imala 8 operacija. Bili su to sve ginekološki zahvati, svake godine jedan, i to od moje 29. do 37. zbog endometrioze i primarnog steriliteta. Sve dok konačno nisam uz pomoć IVF metode u 37. godini života rodila moju najveću ljubav Olega. Mislila sam da sam sve te godine, svim tim zahvatima, odradila sve. Da sudeći po broju operacija, ne bih trebala imati u životu više nijednu. Uostalom, toliko je starih ljudi koji su preživjeli bez bolnica, pa sam se i ja nekako usudila vjerovati da bi tako moglo biti i sa mnom. No, da mi je tada itko rekao da ću još imati tri godine života (do moždanog), vjerojatno bih to protumačila projekcijom tj. da, jado koji to govori, zacijelo ima i previše vlastitih muka i da mu na toj zloći svakako treba oprostiti. Danas je prošlo nešto manje od 5 mjeseci od mog moždanog udara i hitne operacije trombektomije koju su mi morali učiniti na Rebru. Operacija je navodno trajala dva ili tri sata. Da sam došla malo kasnije, kažu ... Imali ste silnu sreću! Možete slaviti svoj drugi rođendan', napisala je tada na društvenoj mreži Aleksandra, kada je sva muka bila iza nje.

Srećom, svi oni uspjeli su bitku sa zdravstvenim problemima dobiti! Želimo im svima, a i vama - puno zdravlja. Ipak je ono na prvom mjestu.

Miroslav Škoro

Aki Rahimovski

Đani Stipaničev

Aleksandra Mindoljević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter