Ida Prester o prvom putu

'Nismo imali interneta pa smo sami morali učiti što je seks, kasno sam naučila da nisam nečija vreća za udaranje'


Ines Madunić
29.11.2017.08:30
'Nismo imali interneta pa smo sami morali učiti što je seks, kasno sam naučila da nisam nečija vreća za udaranje'
Srđan Vrančić/Cropix

sažeto

Voditeljica je za Noizz ispričala o svojim prvim seksualnim iskustvima


Ines Madunić
29.11.2017.08:30

Ida Prester uvijek je bila vrlo otvorena za priču o seksu, a za srbijanski portal Noizz ispričala je kakva je razlika između tinejdžera danas i njezine generacije.

"Nama je bilo komplicirano jer nismo imali internet, sve smo sami istraživali. Bilo je to više rekla-kazala, od starijih prijatelja smo doznavali. Možda smo zato bili oprezniji, bili smo manje bombardirani time. Sve je danas seks oko njih, od reklama do glazbenih spotova", rekla je voditeljica koja već nekoliko godina živi u Beogradu sa suprugom i sinovima. Kaže i kako je ona oko 18. godine tek počela razmišljati o seksu jer se prije toga bojala.

"Shvatila sam da nemam dovoljno informacija o tome i u svim kritičnim trenucima uspjela sam reći ne. Premalo sam znala o svom tijelu i kad sam to napravila. Nitko me nije učio da sam sama sebi najbitnija i da nisam netko tko drugome pruža zadovoljstvo, da nisam neka vreća za udaranje, nego da i ja zaslužujem užitak i pažnju", rekla je Ida. Dodaje i kako je problem što mladi danas u školi ne uče o tome kako se zaštititi prilikom seksa.

"Djevojke ne znaju da to treba napraviti s osobom koja će ih poštovati, mnoge ne znaju da mogu reći ne, a pitam se i koliko ih je koje kažu 'ne', a to se ne posluša. Kasnije ne prijave silovanje jer se boje reakcije okoline, roditelja, vršnjaka i profesora", rekla je Ida.

seks

tinejdžeri

Ida Prester

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter