Velika zavada

Nikome više nije jasno zašto se Carrie i Samantha toliko ne podnose


Ines Madunić
12.02.2018.15:00
Nikome više nije jasno zašto se Carrie i Samantha toliko ne podnose
Profimedia

sažeto

Što stoji iza svađe Sare Jessice Parker i Kim Cattrall


Ines Madunić
12.02.2018.15:00

Gotovo od početka snimanja serije "Seks i grad" pričalo se o netrpeljivosti između četiri glavne glumice. Sarah Jessica Parker (52), Kim Cattrall (61), Cynthia Nixon (51) i Kristin Davis (52) navodno se nisu mogle podnijeti i natjecale su se u tome koja je veća zvijezda.

Sve se to odražavalo i na plaće, ali svejedno su seriju snimale šest godina, a onda su još napravile i dva filma. No, krajem prošle godine sve je eskaliralo kad je konačno potvrđeno da se treći film neće snimati. Za sve je okrivljena Kim Cattrall, koja je navodno imala previsoke zahtjeve i izigravala je divu. No, ona je to negirala i više puta ponovila kako nije stvar u novcu.

"Jedino što sam zahtijevala je da ne radimo treći film, a to je bilo još 2016. To je poglavlje za mene gotovo. Ne žalim ni za čim, samo bih voljela da je Sarah bila ljubaznija", rekla je Cattrall.

Iako su svi znali da njih dvije nisu u dobrim odnosima, prepiska na društvenim mrežama proteklog vikenda sve je šokirala.

Nakon što je Cattrall objavila kako je njezin brat pronađen mrtav na svojoj farmi u Kanadi, Parker je na Twitteru izrazila sućut.

"Najdraža Kim, ljubav i sućut za tebe i tvoju obitelj i blagoslov tvom bratu", na što je Kim odgovorila jako oštrim postom.

"Mama me danas pitala:'Kad će te licemjerka Sarah Jessica Parker ostaviti na miru?' Tvoja konstantna potreba da mi se približiš bolno podsjeća na to koliko si bila okrutna prije i koliko si okrutna sada. Reći ću ti ovo vrlo jasno, ako već nisam. Ti nisi moja obitelj. Nisi moja prijateljica. Zato ti pišem posljednji put kako bih ti rekla da prestaneš iskorištavati našu obiteljsku tragediju samo da bi vratila svoju reputaciju 'dobre djevojke'", napisala je Cattrall. Za usporedbu, sućut joj je izrazila i Cynthia Nixon, a Kim joj je napisala kako joj puno znači što joj se javila i zahvalila na svemu.

Sve je počelo još krajem devedesetih. "Seks i grad" počeo se prikazivati 1998. godine, a otpočetka su sve glumice osjećale međusobnu konkurenciju. No, između Parker i Cattrall to je bilo najizraženije.

Sarah Jessica bila je ispočetka najveća zvijezda, otprije je poznavala Cynthiju Nixon, a s Kristin Davis brzo se sprijateljila. Kim je poznavala jedino izvršnog producenta Darrena Starra.

No, njega je nakon druge sezone zamijenio Michael Patrick King, bliski prijatelj Sare Jessice. Ona je ubrzo postala producentica i izborila se za milijun dolara po epizodi, dok su druge glumice dobivale 350.000 dolara. Navodno je Parker osjećala da joj je Kim najveća konkurencija.

Postala je crna ovca. Parker, Nixon i Davis nisu se s njom družile i stalno su je ignorirale. Na snimanjima nisu pričale osim ako nisu morale, kad su snimale izvan grada njih tri bi iznajmile kuću, dok bi Cattrall to radila sama. Njoj je smetalo i što je stalno morala snimati gole i seksi scene, dok Parker nikad nije skinula grudnjak.

Sve je postajalo sve gore, a prvi film pristala je snimiti tek kad su joj platili pet milijuna dolara honorara. Parker je dobila 10 milijuna, dok su Nixon i Davis dobile po dva.

Je li sve to dovoljno za takvu zavadu i oštar odgovor, nikome nije jasno. Sigurno je samo da "Seks i grad" više nećemo gledati - barem ne sa Samanthom.

tv serija

svađa

Seks i grad

glumice

Sarah Jessica Parker

Cynthia Nixon

Kim Cattrall

Kristin Davis

Zavada

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter